Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz, Kutsal vatanımızın korunması, milletimizin bekası ve hürriyetimizin sembolü olan ay-yıldızlı bayrağımız uğrunda göğsünüzü siper edip, canlarınızı hiç düşünmeden feda ederek, bu aziz toprakları kanlarınızla suladınız” diyen Vali Azizoğlu, “Bu vesileyle, bıraktığınız aziz hatırayı saygıyla ve minnetle anıyoruz. Emanetinizi sonsuza kadar koruyacağımızı ve yaşatacağımızı bilerek rahat uyuyunuz. Sizlerden aldığımız güç, azim ve kararlılıkla, rengini şehitlerimizin kanından alan Şanlı Türk Bayrağı sonsuza kadar gök kubbede özgürce dalgalanacak ve sonraki nesillere teslim edilecektir” dedi.

Çanakkale’de yedi düvele karşı göğsünü siper edip, vatan aşkı ve özgürlük tutkusu için tarihin seyrini değiştiren, Emperyalist güçlerin dünya sahnesinden silinmesine vesile olan şehitlerimizin azmi ve karalığıyla; Çanakkale Destanının ortaya çıktığını belirten Vali Azizoğlu mesajında şunları kaydetti; “Dün olduğu gibi bu gün de aziz şehitlerimizin torunları, aynı azim ve kararlılıkla, 15 Temmuz’ da Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşatarak, yeniden Milli bir Direnişle, kahramanlık destanını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bu itibarla, tarihin akışı içerisinde en gür seda inananların olacaktır.

Aziz şehitlerimiz. Kutsal Kitabımızda; Allah yolunda ölenlere “Ölüler’’ demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. Buyurulmaktadır. Siz aziz şehitlerimizin hem Allah indinde hem de Yüce Türk Milletinin bağrındaki manevi hatıranız daima en yüksek iftiharla yâd edilecektir.

Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir.

Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birlik ve beraberliğimizin ölümsüz sembolleri olan kahraman şehitlerimiz, ülkemizde barış ve huzurun, diğer coğrafyalarda ise mazlum milletlerin umudu oldunuz. Her zaman gönlümüzde yaşadınız ve ilelebet de yaşamaya devam edeceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda toprağa düşen, ‘‘vatan ebedi şan ve şeref bulsun’’ diyerek can veren, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, gazilerimiz ile aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en değerli emanetler olduğu bilinci içerisinde, devletimizin her türlü imkânıyla yanlarında olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”
Kaynak: iha