AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi ile TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunu bir araya getirdi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi ile TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunu bir araya getirerek sektöre yönelik sorunların çözüme kavuşturulmaı için bilgi alışverişinde bulundu. Daha önceden üyesi olduğu TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisinin sorunlarını yakından takip eden Ilıcalı, gerçekleştirilen son Sektör Meclis toplantısında alınan karar gereği, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi ile TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunu, TBMM yerleşkesinde buluşturdu. Sektörün yaşadığı sorunların, teknik, idari ve yasal olarak gruplandırılabileceğini belirten Ilıcalı, gerçekleştirilen toplantıya başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurum ve kuruluşlardan da yetkilileri davet etti. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nun gerçekleştirdiği toplantının, TBMM dışından katılanların olduğu en geniş katılımlı toplantı olarak tarihe geçti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, sektörün sorunlarının çözümü için bütün tarafların aynı masa etrafından bir araya geldiğini belirterek, yaşanan sorunların yasal çözümü için Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nun görüş ve desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kamu kurum ve kuruluşlarının da toplantıya katılımlarının önemli olduğunu belirten Ilıcalı, gerek özel sektör tarafında gerekse de kamu tarafında yaşanan teknik ve idari sorunların ifade edilmesini istedi.
TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi üyelerinin söz alarak sorun ve önerilerini paylaştığı toplantı 2017 yılının ilk yarısında, tüm ulaştırma sektörlerinin yolcu taşımacılığını kapsayacak şekilde bir çalıştayın yapılması ile sonuçlandı. Toplantı sonunda Komisyon üyeleri ve TOBB Sektör Meclisi Üyeleri bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: iha