Erzurum Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce şehit ailelerinin onuruna yemek verildi.

Öğretmenevindeki yemeğe Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Yemekte konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, şehitlerin hatırasını yaşatacaklarını söyleyerek “Bütün 7 düvel Çanakkale’den Anadolu’yu işgale geldiği zaman payitahtını korumak için dünyanın her yerindeki Müslümanlar silahlanıp Anadolu’yu korumak ve kollamak için ordu saflarında birleştiler ve vatanı savundular. Bütün düşmanlara karşı bir avuç Mehmet canlarına pahasına vatanın namusunu onlara çiğnetmediler. 15 Temmuz’da da bu vatan için o günde Erzurum’dan şahlanan hareket bağımsızlığımızı, hürriyetimizi ve bayrağımızı kimseye indirmeyeceğimizi gösterdiler” dedi.

Çanakkale’nin önemli bir miras bıraktığını ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Çanakkale düşseydi bugün biz bu vatan toprağı üstünde olmayacaktık. Ancak mesele bununla bitmedi. Bugün Çanakkale’de milletin namusunu muhafaza etmek için kendi inandıkları dini yaşayabilmek için ezanlar susmasın diye şehit olan kardeşlerimiz bize vatan emanet ettiler. Bu vatan onlardan bize mirastır. O yüzden biz bu vatan toprağı üzerinde huzurla yaşıyoruz. Ama son zamanlarda son 40 senede bu milletin üzerinde, zamanında Çanakkale’de olduğu gibi oyunlar oynanıyor” diye konuştu.

Şehitlerin seçilmiş kimseler olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, “Şehit yakınlarımızı büyük hasret içerisindeler biz onları biliyoruz. Ancak şunu da biliyoruz; şehit olan kardeşlerimiz seçilmiş insanlar. Allah onları seçti. Terörle mücadele ederken şehit olan kardeşlerimizin hiçbirisi tesadüfen şehit olmadılar. Allah onları seçti ve cennetiyle şereflendirdi. Biz yine biliyoruz ki bu kardeşlerimiz ailelerinden başlayarak ahirette şefaatçi olacak. Şehit olmak belki de bir ailenin yaşayabileceği en büyük şereftir” şeklinde konuştu.

Yemek sonrasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehit yeğeni olan asker kıyafetli bir çocuğa asker selamı vererek selamlaştı.
Kaynak: iha