Elazığ’da Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla olumsuz hava şartlarına karşı çiftçiler erken uyarılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda “ Tarımsal Meteoroloji” ile ilgili hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Emin Servet Günye, müdür yardımcıları, şube müdürleri ile kurumların teknik personelleri katıldı. Kurumlar arası iş birliğinin önemine değinen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz ile işbirliği yapıyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde özellikle tarımsal faaliyetlerde kullanmış olduğumuz erken uyarı sistemi istasyonlarını üreticilerimizin hizmetine sunmak için ortaklaşa çalışma içerisindeyiz. Biz Bölge Müdürlüğümüzden yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler alarak tarımsal faaliyetlerde kullanmak istiyoruz” dedi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü mühendisi Ali Osman Gülseren, Zirai meteorolojik verilerin tarımsal üretimde kullanılması konusunda bilgilendirme sunumu yaptı. Toplantıda, Tarımsal üretime katkı sunulması için çiftçilerin erken uyarılması konusunda çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Kaynak: iha