Elazığ’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu şubat ayı toplantısı yapıldı.
Anadolu Aslanları İşadamları (ASKON) Derneği Elazığ Şubesi’nde gerçekleşen toplantıya kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Hacı Ormanoğlu, “Şehitlerimiz var, Allah şehitlerimize rahmet etsin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ülkemiz zor dönemden geçiyor ama biz hep birlikte bu dönemi atlatacağız inadına çok çalışacağız gayret göstereceğiz bu kara bulutları üzerimizden atacağız" dedi.
Bölge sorunlarına İslami çözüm önerileri hakkında bilgi veren Abı Hayat Vakfı Başkanı Ersin Eryılmaz ise, "Bölgemizde maalesef son bir asrın en yakıcı sorunun kangrenleşmeye yüz tutmuş ve yeniden depreşmeye ve de acılarımızı kanatmaya başladığı bir süreç yaşıyoruz. Bu sorunun temelinde Kürt ve Türklerin asırlardır süren kardeşliğine, beraberliğine çomak sokulması ve omuz omuza etle tırnak gibi olan kardeşlerin birbirine düşman edilmeye çalışılması çabası vardır. Bu çabalar niçin bizim canımızı acıtacak sonuçlar veriyor. Niçin bu birbirinden ayrılmaz dediğimiz unsurlar bugün ayrılabilecek bir zemine sürülüyor" ifadelerini kullandı.
Üzücü hadiselerin arttığı bir dönemi yaşadıklarını dile getiren ASKON Elazığ Şubesi Başkanı Taylan Özdal, "Bizde bu ülkeyi daha iyi nasıl yönetilebilir ülkemizde milletin bir bütün nasıl kılınabilir ötekileştirmeden bütün milleti bir bütün olarak görüp bir cümlenin içerisinde ifadesiyle devletin nesne, milletin özne kabul edildiği yeni bir tarifi hayata geçirmek üzere bir teklifte bulunuyoruz. Aslında Türkiye’nin çok uzun yıllar tartıştığı bir meseleyi tekrar gündeme getiriyoruz. Türkiye anayasa platformu olarak yeni ve sivil bir anayasaya neden ihtiyaç duyuyoruz bu toplumsal mutabakatın bu sözleşme metninin niteliğinin nasıl olması gerektiğini temel hak ve özgürlüklere neden ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bu yeni anayasa içerisindeki yönetim biçimimizin parlamenter sistemin veya başkanlık sisteminin adlandırabilecek başka bir fikir varsa böyle bir yönetim biçiminin neden gerekli olduğunu ifade etmeye çalışacağız. Bunları ifade ederken tabi bizim kardeşlik hukukumuzun daha iyi tesis edilmesi için bunları konuşuyoruz. Milleti bir bütün olarak ifade edebilmeyi sağlamak için bunları ifade ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha