Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla birlikte tatili Ege adalarında geçirmek isteyen Türk tatilciler, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ayvalık’tan Midilli Adası’na seferler düzenleyen üç ayrı firmaya ait katamaran ve feribotları doldur doldu. Tatilci Serkan Altaş, “Türkiye tatil açısından Yunan adalarına nazaran daha pahallı. Türkiye’yi ezberledik artık. Gittiğimiz yerlerde fiyatları bildiğimiz için buralara gitmemeyi tercih ediyoruz” dedi.

Midilli’ye tekerlekli sandaliyesi ile giden Gülseren Seven, “Midilli’yi gezip görmek için bu yola çıktım. Oğlumla birlikte Ege adalarını gezip görmek için buradayım” ifadelerini kullandı.

Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na seferler düzenleyen Jalem Turizm’in yetkilisi Ahmet Soydan, “Midilli’ye Türk turistlerin büyük ilgisi var. Şu anda Midilli’de yaklaşık 5 bin kişi var. Bugün Midilli’ye bin kişi gidecek. Bu yoğunluk bayramın 3. gününe kadar sürecek. Okulların açılmasıyla birlikte ekim sonuna kadar dönem dönem yoğunluk olacak. Bayram yoğunluğu sebebiyle ek seferler düzenleyebiliriz” diye konuştu.
Kaynak: iha