TÜRKLİM 21’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)’in 21’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da gerçekleşti. Genel kurul divan seçiminin ardından faaliyet raporunun açıklandığı toplantıda, TÜRKLİM’in iş ortakları arasında olduğu Kariyer Port projesi kapsamında 3 bin 625 sertifika dağıtıldığı açıklandı.

Özel sektör liman işletmecilerinin sektörel sorunlarına ortak bir platformda çözüm aramak ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM), 21’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı üye liman temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Oy birliği ile ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilen M. Kenan Selçuk, yıl içinde ASBAŞ - Antalya Serbet Bölge İşleticisi A.Ş. terminalinin derneğe üye olmasıyla 2018’e 62 üye ile girdiğini açıkladığı toplantıda sözlerine şöyle devam etti: ‘’TÜRKLİM’in kendi sektörüne yön veren ve çalışanlarını eğiten ve belgelendiren bir kuruluş olma yolunda yaptığımız çalışmalarda ileriye doğru sağlam adımlarla yürüyüşü devam etmektedir. Akredite olmamızdan sonra bugüne kadar verdiğimiz sertifika sayısı 3 bin 625 olmuştur. Kariyer Port kapsamında hazırladığımız ve akredite olduğumuz 11 mesleğe ilave olarak geçtiğimiz yıl mevcut Ulusal Yeterliliklerin revizyon çalışmalarına başladık. Bu kapsamda Mobil Vinç Operatörü, RTG Operatörü ve SSG operatörü mesleklerinin revizyonları tamamlanmıştır. Ekim ayında TÜRKAK tarafından akreditasyon yenileme denetimi yapılmış olup, derneğimizin akreditasyonu tüm mesleklerde 2021 yılına kadar yenilenmiştir. Önümüzdeki aylarda yapılacak MYK denetiminden sonra revize edilmiş ulusal yeterlilikleri sınavlarda kullanmaya başlayacağız.’’ dedi.

"Kalifiye eleman açığını kapatacağız’’

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen, Kocaeli Sanayi Odası (KOSANO) ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) iş birliği ile birlikte hazırlanan ve Türkiye de ilk olma özelliğine sahip ‘Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi’ projesine değinen Selçuk, ‘’Mükemmeliyet Merkezi projesinin kurulması ve çalışmalarına başlaması bizim için çok önemliydi. Zira bu merkez sadece limanlarımızın mevcut çalışanlarının eğitilmeleri ve sertifikalandırılmasına yönelik değil, limanlarımızın ihtiyaç duydukları iş gücünü eğitilmiş olarak hizmetlerine verilmesini sağlamaya yönelik olacaktır. Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi işsizlik sorunu. Öte yandan limanlarımızın da eğitilmiş, çalışmaya hazır iş gücünü temin zorlukları açıktır. İşte bu merkez bu iki sorunun da çözümünde atılmış çok önemli bir ilk adımdır. Türklim olarak Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz projeyi Ekim-2017 tarihi itibarıyla hayata geçirdik. Proje kapsamında MHC ve CRS iş makinelerinin yanında RTG ve SSG iş makinelerini simüle edebilen 2 simülatör alındı. Bu projeylesektörde kalifiye eleman açığını büyük oranda kapatacağız’’ dedi.

Projeye 2,5 milyon TL yatırım yapıldığını sözlerine ekleyen Selçuk, şimdiye dek 3 bin 625 kişiye de sertifika verildiğini açıkladı.

Kaynak: iha