İzmir Genç Turizmciler Derneği Başkanı Ozancan Yıldırım, kurban bayramı tatilinin 10 güne uzatılmasının turizm sektöründe büyük heyecan ve doping etkisi oluşturduğunu söyledi.

10 günlük tatilde 1,5 milyon kişinin Ege’ye akın edeceği bilgisini veren İzmir Genç Turizmciler Derneği Başkanı Ozancan Yıldırım, “Kentimiz için tahmini turizm geliri 1 milyar liraya yakın olacaktır. Özellikle Ege Bölgesi’nde turizm hareketliliği artacak ve yeni destinasyonlar da öne çıkacak” dedi. Tatil anlayışının gitgide değişerek çeşitlendiğine dikkat çeken Ozancan Yıldırım, deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra; doğa, tarih ve kültür turizminin de Ege genelinde önem kazandığını vurguladı. Bayram boyunca bekledikleri yaklaşık 1,5 milyon turistin, yüzde 40’ının doğa, tarih ve kültür turizmini tercih ettiğini kaydeden Yıldırım, pazarın genişlemesi açısından bunun önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Sosyal medya, turizmin kalbi

Gelişen teknoloji ve dijital platformların turizmdeki rolünün çok büyük olacağının da altını çizen İzmir Genç Turizmciler Derneği Başkanı Ozancan Yıldırım, sosyal medya olmadan turizmde önemli bir eksiklik yaşanacağını hatırlattı. Bu bayramda yaklaşık 14 bin 700 adet rezervasyon ve bilgi aramalarının sadece Instagram ve Facebook üzerinden gerçekleştiğini açıklayan Yıldırım, turizmcilerin dijital platformlarla daha barışık olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha