Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokoller kapsamında bir İŞKUR desteği daha işverenlerle buluşuyor.

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, konaklama faaliyeti yürüten turizm işletmelerinde 2015 yılında çalışmış olan, aynı yıl en az 3 ay işi askıya alınan kişilerden, Mayıs 2016 bitimine kadar işe başlayarak kesintisiz 9 ay çalıştırılan kişilerin ücretlerinin ve sigorta primlerinin takip eden 3 ay süresince İŞKUR tarafından karşılanacağını içeren SİDEP Projesi için işletmecilere çağrıda bulundu.

Ege’nin incisi İzmir’in, ilçelerinin ve tatil bölgelerinin de dahil olduğu Sektörel İstihdam Destekleme Eğitim Programı (SİDEP) ile amaçlananın istihdamı korumak ve geliştirmek olduğuna dikkat çeken İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, program ile ilgili açıklama yaptı.

Kabak, “Sektörel İstihdam Destekleme Eğitim Programı ile tatil ve diğer kısa süreli otel vb. konaklama faaliyetlerini yürüten işyerlerinde 2015 yılında çalışmış olan ve aynı yıl en az 3 ay iş akdi askıda olan kişilerden, aynı işyerinde 01.01.2016-31.05.2016 tarihlerine kadar işe başlayarak kesintisiz 9 ay çalıştırılmaları durumunda (fiili çalışma ve denkleştirme dahil) bu kişilerin takip eden 3 ay süresince ücretleri ve sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Destek verilen süre içinde, işverenler tarafından çalışanlara yönelik haftada en az bir tam çalışma gün süresi kadar mesleki eğitim veya yabancı dil eğitimi gibi kişisel gelişimlerini sağlayıcı eğitimler de verilecektir” şeklinde konuştu.

İzmir ve ilçelerinde hizmet veren konaklama tesisi işletmecilerine SİDEP’ten faydalanmaları yönünde çağrıda bulunan Kabak şunları söyledi: “Turizm sektöründe hizmet veren işletmeler için bu program önemli bir fırsattır. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2017 olan programda ilk ödemeler Ekim 2016’da başlayacaktır. Program ile ilgili bilgi almak isteyen işletme sahipleri İŞKUR’la irtibata geçerek konuyla ilgili ayrıntıları öğrenebilirler.”
Cihan
Kaynak: cha