Trakya Kalkınma Ajansı ve TCDD’nin birlikte yürüttüğü Tekirdağ’da lojistik kerkez kurulması ve Yük Merkezlerinin Demiryolu Taşıma Sistemine Entegrasyonu kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı hizmet binasında bir istişare toplantısı yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantı Odası’nda yapılan istişare toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve İmar Müdürlüğü yetkilileri, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TCDD 1 Bölge Müdürü Nihat Aslan, Müdür Yardımcısı Nihat Meriçli ve 1. Bölge Modernizasyon Müdürü Yılmaz Acar ve Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri katıldı.

Yapılan görüşmelerde oluşturulması düşünülen lojistik merkez ile ilgili kent imarı ve imar mevzuatı ile ilgili konular ele alındı. Görüşmelerde TCDD yetkilileri, Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediyesi yetkililerinden oluşturulması düşünülen lojistik merkezin yeri konusunda uygun olan yerin gösterilmesi ve gerekli izinlerin alınması konusunda işbirliği talep etti.

Tekirdağ’da geçen yıl hizmete alınan Asyaport Limanı ile birlikte bir lojistik merkez kurulması ve bunun da demiryolu ağına entegre edilmesi zorunlu hale geldiği belirtildi. Toplantı, lojistik merkez kurulması projesine taraf olan kurumların tekrar bir araya gelmesi kararını alması ile sona erdi.
Kaynak: iha