Antalya’da 2017 sezonu öncesinde spa turizminin umutlu olduğunu belirten Amon Spa İşletmeleri Koordinatörü Dürdane Çakmak, Rusya ve Ukrayna pazarının hareketlenmesinin özellikle spa sektöründe pozitif etki yapacağını söyledi.

Spa’nın Antalya turizminin önemli bir kolu olduğunu ifade eden Dürdane Çakmak, "Geçtiğimiz sezon Rusya pazarında yaşanan sıkıntının turizmi çok olumsuz etkilediğini çok yakından gördük. Bu sezon özellikle Rusya ve Ukrayna pazarında yaşanan olumlu hareketlilik bizlere büyük umut veriyor. Rusya ve Ukrayna’dan bu yıl toplam 4 buçuk milyon bandında bir turist beklentimiz bulunmakta. Bu durumda turizmi olduğu kadar spa turizmini de oldukça olumlu etkiliyor" dedi.

Antalya’nın yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en iyi spa tesislerine sahip olduğuna vurgu yapan Çakmak, "Antalya’da çok güzel tesisler ve bu tesislerin çok modern spa tesisleri var. Geçtiğimiz yıllarda Antalya’ya spa tesislerinden yararlanmak için gelen turistlerin bulunuyordu. Geçen sene bu konuda çok ciddi bir düşüş yaşamıştık. Ancak bu sene şu ana kadarki görüntü çok iyi durumda" şeklinde konuştu.

"Nevruz dönemi rezervasyonları çok güçlü"

Rusya ve Ukrayna pazarındaki rezervasyonlarında yakalanan yüksek ivmenin İran pazarında da nevruz döneminde beklendiğini de ifade eden Dürdane Çakmak, "Ukrayna ile kimlikle giriş anlaşması, Rusya pazarının eski günlerini yakalaması ve İran pazarında yaşanan pozitif yükseliş bu yıl Antalya turizmini yeniden yükselişe geçirecek. Avrupa pazarında yaşanacak kayıpları da bu pazarlar telafi edebilecek gibi görünüyor. Umarım bu yükseliş bu şekilde sürer ve Antalya turizmi eski günlerine ulaşır" ifadelerini kullandı.

"Sırada Ukrayna fuarı var"

Moskova’daki MITT Fuarı’nda Antalya’nın çok olumlu dönüşler aldığını da ifade eden Dürdane Çakmak, "Sırada, 29 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasındaki UITT Ukrayna Uluslararası Turizm Fuarı bulunuyor. Bu fuarda Antalya için oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Özellikle Ukrayna ile yapılan kimlik ile geçiş anlaşmasından sonra o bölgeden 1 milyonun üzerinden turistin Antalya’ya gelmesini bekliyoruz. Umarız bu fuarda da Antalya olarak istediğimizi alacağız" dedi.
Kaynak: iha