Trabzon son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelirken bu hareketlilik oto kiralama sektörüne de yansıdı.

Geçtiğimiz yıllarda sayıları 45-50’yi bulan oto kiralama firması sayısı bu günlerde 150-200 bulurken, Arap turistlerin özellikle Ramazan Bayramı sonrası bölgeye yoğun şekilde geleceği beklentisi ise oto kiralama şirketlerinin iştahını kabartıyor.

Trabzon’da faaliyet gösteren bir oto kiralama firmasının yetkilisi olan İsmet Özpınar, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde her geçen gün artan turizm potansiyeline dikkat çekerek Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerin oto kiralamaya yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Özpınar, Trabzon’da geçen yıldan bu yana yaklaşık 20 tane rent a car firmasının açıldığını belirterek bugün bu sayının 200’ü bulduğunu söyledi.

Özpınar, “Ramazan Bayramı sonrası bölgemizde, Trabzon’da yaklaşık 15 ila 20 bin kiralık araç trafiğe çıkacak. Kiralık araç konusunda zaman zaman talebe cevap veremediğimiz zamanlar oluyor. Geçen yıldan bu yana Trabzon’da yaklaşık 20 tane rent a car firması açıldı ve aynı zamanda yeni turizm firmaları kuruldu. Her geçen gün kiralık araç talebinin artması gelen turistlerin artık bölgemizi tanıması belli bir kısmının burada ev sahibi olması şoförlü hizmetten ziyade araç kiralamaya yönelmelerine neden oldu” dedi.

Arap turistlerin en az 1 hafta araç kiraladıklarını kaydeden Özpınar, “Arap turistler genelde yayla turizmini doğa turizmini seviyor. Turizm sezonu bölgemizde biraz kısa. Üç aylık süre içinde zaman zaman araç sıkıntısı yaşıyoruz. Ortadoğu’dan gelen turistlerin tamamı araç kiralamak istiyorlar. Trabzon’da yaklaşık 200 firma var. Buna rağmen yoğun bir talep de var. Temmuz Ağustos aylarında talebi karşılamakta güçlük çekiyoruz. Gelen Arap turistler çoğu en kısa 1 hafta en uzun ise 90 gün araç kiralıyor” diye konuştu.

Öte yandan özellikle yaz aylarında Trabzon’da trafikte seyreden her 5 araçtan birinin oto kiralama şirketi aracı olduğu öğrenildi.
Kaynak: iha