Marmara’da hamsi bolluğu yaşanırken, Bandırmalı balıkçıların yüzü gülüyor.
Tekne sahibi Şaban Güler, bu sene hamsinin bol olduğunu belirterek, "Bol balık tutulduğu için fiyatlar düştü. Bayramda herkes memleketine gittiği ve kurban kestiği için balık fiyatları daha da düşer’’ dedi.
Bandırmalı balık kabzımallarından Ali Çakıroğlu ise, "1 Eylül’de balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık tüketimi arttı. 10 gün sonra da kurban bayramı yaklaşıyor. Şu an palamut, hamsi, sardalye ve istavrit bol. Halkımızı balık almaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Kabzımal Haşim Özyıldırım da, "1 Eylül itibariyle av mevsimi açıldı. İlk günler palamutların tanesi 12,5 TL’den gitti. İki ve üçüncü günü kuvvetli rüzgar esmesiyle palamudun tanesi 25 TL’ye kadar yükselmişti. Havaların düzelmesiyle birlikte palamut tekrar ucuzlayıp 12,5 TL’ye düştü. Hamsi ilk günden beri bol miktarda geliyor. Boylarına göre kilosu 5-10 TL civarında satılıyor. Sardalye de 10 TL civarında. Uskumru 8 TL. Dört mevsim yenen balık olan istavritin kilosu boyuna göre 5-7 TL civarında değişiyor. Palamudun ilerde daha da bollaşmasını bekliyoruz” dedi.
Kaynak: iha