Kuru meyve ihracatçıları Güney Kore’yi radarına aldı. Bu çerçevede 26 firma Seoul Food &Hotel 2016 Fuarı’nda yerini aldı ve ürünlerini tattırdı.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) Asya ülkelerine kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve Antep fıstığını tanıtma adına adımlar attı. Grup, 5-7 Mayıs döneminde Çin’de SIAL China Fuarı’na, 10-13 Mayıs döneminde de 26 firma ile Güney Kore’de Seoul Food & Hotel 2016 Fuarı’na konuk oldu.

Fuara toplamda bin 100’ü aşkın firmanın geldiğini belirten KMTG Başkanı Osman Öz, Güney Kore’nin iyi bir müşteri olduğunu belirtti. Öz, Seul/Güney Kore Seoul Food &Hotel 2016 Fuarı’na Japonya ve diğer Asya ülkelerinden de katılım olduğunu dile getirdi.

Kuru meyve sektörünün 1,4 milyar doları bulan ihracatını 2023’te 3 milyar dolara taşıma hedefi olduğunu anlatan Öz, “2023 hedeflerini yakalamak için Türkiye’nin kuru meyve ihracatında Avrupa’yı bir yana bırakmadan yeni bölgelere yoğunlaşmamız gerekiyor. Asya bu anlamda önemli. Güney Kore 31 bin dolar birey başına milli geliri ile biliniyor. Asya’ya tanıtımlarımızın meyvelerini ileride toplayacağız.” açıklamalarında bulundu.

KMTG’nin Güney Kore’yi önemli gördüğünü vurgulayan Öz, şöyle devam etti:

“2016-2017 döneminde Güney Kore’de kuru meyve tanıtım faaliyetleri tertip edeceğiz. Ülkede bir PR firması ile Kore dilinde web ortamı, sosyal medya ağı yönetimi, Güney Kore zincir marketlerinde market içi tadım aktiviteleri, önde gelen bloggerlarla ortaklık kanalı ile ülkemiz kuru meyvesi hususunda bilinirlik ve Türkiye markası algısı yaratma, gıda yazarları – basın mensupları için tertip edilecek Türkiye turu, Güney Kore araştırması içerikli tanıtım faaliyetleri yürüteceğiz.”
Cihan
Kaynak: cha