Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik Vodafone Akıllı Köy Tarımsal Araştırma İnovasyon Eğitim Kampüsü’nü ziyaret etti.

Akıllı Köy’de devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Nur Karataş ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Yıldırım’dan bu zamana kadar yapılan çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi aldı.

Proje alanını gezen Kaymakam Çelik’e kadın girişimciliği projesi hakkında bilgi veren Genel Müdür Nur Karataş, “Vodafone Akıllı Köy kapsamında başlattığımız Kadın Çiftçi Girişimcilik Programı kapsamında çiftçi kadınların bu proje ile kendi mahsullerini üretip ekonomik anlamda güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu projeyle köy kadınları seracılıkla ilgili eğitimlerini tamamladıktan sonra kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen 500 metrekarelik seralarında seracılık faaliyetlerine başlayabiliyor. Modern seralar, ailelerin ilham alabileceği, kendilerinin de uygulayıp gelir sağlayabilecekleri bir model olacak” dedi.

Kaymakam Çelik ise, Koçarlı’da ve bölgemizde üretilen ürün potansiyelini arttırmak ve ayrıca daha yüksek standartlarda verimin yanında kaliteyi de arttırmak anlamında bu tür projelerin büyük önem taşıdığını belirterek bu çerçevede yürütülen Vodafone Akıllı Köy projesinde Koçarlı’ya, bölgemize ve ülkemize büyük yararlar getireceğini belirtti. Projenin klasik üretim modellerinin dışında inovasyon ve teknolojik bir model olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını belirterek ayrıca yürütülen bu projenin istihdama da katkı yaparak, minimum maliyet-maksimum verim anlayışıyla hareket ettiğini ve "çarpan" etkisi de yaratarak ekonomimize büyük bir canlılık kazandıracağını belirtti.
Kaynak: iha