Karadeniz Holding'in yüzen enerji gemileri yola çıkıyor 

Karadeniz Holding'in bin 200 megavat kapasiteye sahip 4 yeni PowerShip Gana, Myanmar ve Endonezya'ya gitmek için yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle Sedef Tersanesi'nden yola çıkacak. Karadeniz Holding'in bin 200 megavat kapasiteye sahip 4 yeni PowerShip yarın Sedef Tersanesi'nde gerçekleştirilecek törenin ardından Gana, Myanmar ve Endonezya için yola çıkacak. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüzen enerji gemilerinin Gana, Myanmar ve Endonezya için yol çıkmadan önce tören düzenlenecek. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Tören kapsamında şirketin gelecek yıl üreteceği 14 yeni enerji gemisinin de inşaatına başlanacak. Gemilerden 480 megavat kapasiteli Karadeniz Powership Osman Khan, Gana'ya, 480 megavat kapasiteli Karadeniz Powership Onur Sultan da Myanmar'a doğru yola çıkacak.

Ayrıca, 120'şer megavat kurulu güce sahip Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey gemileri de Endonezya'ya gidecek. Böylece, Karadeniz Holding'e ait toplam bin 200 megavat kapasiteli 4 yüzen enerji gemisi Gana, Myanmar ve Endonezya'ya elektrik sağlamaya başlayacak.

Editör: TE Bilişim