Kruvaziyer gemilerinin İzmir’e gelmemesi nedeniyle zor günler yaşayan İzmir Alsancak Liman esnafı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret ederek yardım istedi.

Kruvaziyer şirketlerinin 2016 yılında rotalarından İzmir’i çıkarması sonucunda hiç satış yapamayan ve kiralarını ödeyemeyen esnaf, İzmir TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Demirtaş, “Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle İzmir Limanı’na gelen kruvaziyer şirketleri, seferlerin tamamını iptal etti. Limandaki esnafın işleri tamamen durdu. Bu konuda yaşanan sıkıntıları aktarmak amacıyla bir dosya hazırlayarak, İzmir Limanı Yolcu Salonu esnafı ile birlikte sayın Başbakanımıza sunacağız” diye konuştu.

Seferler iptal

Yolcu Salonu esnafı adına konuşan Şenol Süs, yaşanan terör olayları sonucunda turist gemilerinin İzmir limanına seferlerinin iptal edildiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle işlerimiz tamamen durdu. Kiralarımızı ödeyemez hale geldik. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde, bir dilekçe yazarak sıkıntılarımızı aktarmamızı istediler. 2016 yılının Ocak ayında, 2016 yılı kiralarının bir kereye mahsus olmak üzere, kruvaziyer gemilerinin seferlerinin tekrar başlayıncaya kadar durdurulmasını belirten dilekçemizi verdik. Ne yazık ki olumlu bir netice alamadık. Ancak aradan altı ay geçtikten sonra olumsuz yanıt aldık. Ödenmeyen kiraların, 2016’nın ilk altı ayı için tamamını faiziyle beraber, ikinci altı ayı içinse yarısı oranında ve faiziyle birlikte 30 gün içinde ödenmesini isteyen bir yazı gönderdiler. Bizler bir aylık kiralarımızı dahi ödeyemeyecek olduğumuz halde faizi ile toplu şekilde ödememizi istiyorlar. Yolcu salonu esnafı olarak, gemi seferlerinin tekrar başlayacağı tarihe kadar kiraların durdurulması, şayet bu yapılamıyor ise sembolik olarak belirlenecek bir rakam tespit edilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: iha