‘İhracatçı’larda Eximbank sevinci

İhracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcileri kredi, sigorta ve garanti programları ile destekleyen Türk Eximbank’ın Ekonomi Bakanlığı’na bağlanması, ihracatçılar tarafından olumlu karşılandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ülkemiz ihracatını ilgilendiren bütün konuların tek elden yürütülmesi biz ihracatçılar için son derece kritik bir önem arz etmektedir. Dolayısıyla, Eximbank gibi ihracatçıları doğrudan ilgilendiren bir kurumun ekonomi bakanlığı çatısı altına alınmasını büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Söz konusu değişiklik ile hem ihracata ilişkin ana politikalar, hem de ihracatçının finansal anlamdaki ihtiyaçları tek bir kurumda birleşmiş oldu. Böylece, ihracatçılar olarak sorunlarımızın ve taleplerimizin daha hızlı ve uyumlu bir şekilde çözüm bulacağına inanıyoruz” dedi.

‘Kesintisiz destek’

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç, Türk Eximbank’ın Ekonomi Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek olmasının, ihracatçının hizmetlerden çok daha kolay ve hızlı bir şekilde faydalanması açısından önem arz ettiğini söyledi. Kıvanç, “Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin girişimleri ile Türk Eximbank’ın Ekonomi Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek olması bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra Ekonomi Bakanlığı’nın yetki alanında hizmet verecek Türk Eximbank’ın, Ekonomi Bakanlığı’ndan alacağı destek ve güçle, ihracat sektörüne sağladığı desteğin kesintisiz ve artırılarak süreceğine, kısa, orta ve uzun vadeli kredileri, sigorta ve garanti programları ile ihracatçıların önünü açacak hizmetlerde bulunmaya devam edeceğine, çok daha fazla ihracatçıya ulaşabileceğine inancımız tam” şeklinde konuştu.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “İHKİB olarak bizim yıllardır arzu ettiğimiz bir gelişmenin hayata geçmiş olmasından dolayı son derece mutluyuz. Eximbank diğer bankalardan farklı olarak biz ihracatçıların bankası. Dolayısıyla ihracatçıların bankasının ihracatçıların bağlı bulunduğu bakanlığa bağlanmasını son derece yerinde ve olumlu bir karar olarak değerlendiriyorum” dedi. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Türk Eximbank’ın ihracatçıların önünü açan Ekonomi Bakanlığı’na bağlanmasının daha doğru olduğuna işaret etti.
Editör: TE Bilişim