Ekonomi Bakanlığı, 244 şirkete yapılan ziyaretle verilen destekleri anlattı.

Ekonomi Bakanlığı, özel sektörün sağlam adımlarla büyüyerek üretim ve ihracatını artırmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde firmaları tek tek ziyaret ederek verdiği destekleri anlatıyor. İlk aşamada üç ilde 244 şirket ziyaret edildi. İlk çalışma ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında Denizli, İzmir ve Ankara illerinde bulunan firmalarla gerçekleştirildi. Firmalara Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen desteklerin doğrudan anlatılması ve firmaların ihracat, ithalat, yurt içi-yurt dışı yatırım, serbest bölge ve ürün güvenliği denetimi konularında karşılaştıkları sorunlara çözüm getirmeyi amaçlayan çalışma, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin talimatı ile başlatıldı.

Ekonomi Bakanlığının mal ve hizmetlerde ilk defa ihracat yapmayı planlayan, yurt dışında kalıcı olmaya çalışan ve marka gücünü artırmayı hedefleyen şirketlere yönelik nakdi destekleri ve ihracat yapmak amacıyla girdi ithal eden üreticilere vergi muafiyeti sağlayan "Dahilde İşleme Rejimi" şirket temsilcilerine yüz yüze anlatılıyor. Ziyaretlerde ayrıca Bakanlık tarafından ithalatta uygulanan politikalar, ürün güvenliğine yönelik alınan tedbirler hakkında da bilgi veriliyor.

Zeybekci: “Her şirkete uygun destek mekanizması mevcut”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yatırım teşvik sisteminde ciddi iyileştirmeler yapıldığını kaydederek, “İhracata yönelik devlet yardımları için ayırdığımız bütçeyi 2017 yılı için yaklaşık üç katına çıkardık. Dünyanın en ideal yatırım teşvik sistemini dünya ile konuşuyoruz. Serbest ticaret anlaşmaları, tercihli ticaret anlaşmalarında çok iyi noktaya geldik. Teşviklerle, desteklerle ilgili ihracatçımızın farkındalığını artırmak için uzman kadrolarımız firmaları ziyaret ederek bilgilendirme yapıyor. Çok verimli ve güzel bir çalışma olacağına inanıyoruz” dedi.

İkinci çalışmada 217 firma ziyaret edilecek

Bakanlık ikinci çalışmayı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez başkanlığında 100 kişiden oluşan heyetle 28-29 Temmuz 2017 tarihleri arasında Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş illerinde yerleşik 217 firmayı ziyaret ederek gerçekleştirecek. Söz konusu ziyaretler, genel müdür başkanlığındaki 19 farklı çalışma grubu tarafından her bir ilde eş zamanlı olarak icra edilecek. 2017 yılı sonuna kadar 30 ilde bin 500’e yakın şirketin ziyaret edilmesi planlanıyor.
Kaynak: iha