Ege bölgesine turist akını artıyor. Bu yakınlarda Avrupa’dan Aydın Kuşadası’na peş peşe kruvaziyer gemileri geldi. CELESTYAL OLYMPIA (MALTA), SEADREAM I (BAHAMA), CELEBRİTY REFLECTİON (MALTA) adlı gemilerden inen yolcular, tatil beldesini adım adım dolaştı.



Türkiye’ye 5 senede 7 bin 593 kruvaziyer ile 10 milyon 207 bin 364 yolcu geldi. 2016’nın ilk 4 ayında da ülkeye 85 gemi, 82 bin 114 yolcu getirdi. Şu aşamada Kuşadası kruvaziyer turizminde ilgi odağı. Tatil beldesinde gemi trafiği arttı. Bu tablo esnafı da memnun etti. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan konuyla ilgili Cihan’a yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Malum bu sene 2016 yaz sezonu tüm Türkiye'de olumsuz gelişmelerle başladı ama Kuşadası Limanı’nda sezon başında 90 bin yolcu kaybımız vardı, 40 bine geriledi. Pozitif bir gelişme, bu. Yolcu sayılarımızda da gemi sayılarımızda da sezon başındaki gibi kötümser değiliz daha iyi bir sayıya ulaştık. Sezon sonuna kadar da 450 bin civarında normalde 550 bin yolcu bekleniyordu her sene için, bu sene 450 bin yolcu ağırlayacağız Kuşadası Limanı’nda. 368 civarında gemi gelmesi bekleniyor, bu sene.”

Akdoğan, önümüzdeki 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin de son derece verimli geçeceğini belirtti ve turistleri Kuşadası’na davet etti.



Öte yandan CELESTYAL OLYMPIA (MALTA), SEADREAM I (BAHAMA), CELEBRİTY REFLECTİON (MALTA) gemilerinden inen turistler, Kuşadası’nda bol bol fotoğraf çektirdi. Sonrasında çarşıya gidip alışveriş yaptı, esnaf ile pazarlığa tutuştu.
Cihan
Kaynak: cha