Balıkçılar yeni sezondan umutlu
 
Mevsiminden önce başlayan palamut avı, balıkçıların yüzünü güldürdü. Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Necipoğlu, palamut akınını, yeni av sezonunun bereketli geçeceğinin bir işareti olarak gördüklerini söyledi.

Denizlerde 1 Eylül'de başlayacak yeni sezon balık avı için yörede büyük takım ve teknelere sahip balıkçıların hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunu belirten Necipoğlu "Avlanma yasağı olan aylarda balıkçılarımız, teknelerinin boyasını ve bakımını yaptı ve ağlarını onardı. Her yeni sezon bizler için yeni bir umuttur" dedi.

Uzun bir süredir kıyıya boş ağlarla dönen kıyı balıkçılarının, son günlerde balıkçılar arasında "çingene palamudu" olarak adlandırılan palamutla dönmeye başladığını kaydeden Necipoğlu, "Kıyı balıkçılarının palamut avı şimdiden bu umudumuzu artırdı. Yeni av sezonunun başlamasına 3 haftadan az bir süre kaldı. Mevsiminden önce başlayan palamut avını, yeni av sezonunun bereketli geçeceğinin bir işareti olarak görmekteyiz" diye konuştu.

Geçen yıl palamut ve istavrit avının az miktarda, hamsi avının ise çok miktarda yapıldığını dile getiren Necipoğlu, "Bu sezon hem palamut hem istavrit hem de hamsi avında bereketli bir sezon yaşanmasını ümit ediyoruz. Böylece hem biz bol kazanç sağlarız hem de vatandaşımız ucuz fiyattan balık yeme fırsatı bulur" dedi.

Necipoğlu, av sezonun başlamasıyla Karadeniz'de irili ufaklı 300'e yakın teknenin av için denize açılacağını belirterek, sezonun ilk aylarında palamut ve istavrit, Kasım ayının ilk haftasından sezon bitimine kadar ise hamsi avlamayı umduklarını söyledi.

Giresun'da, boyu 7 ile 10 santimetre arasında değişen palamudun tanesi balıkçı tezgahları ve manavlarda 1 YTL ile 2 YTL arasında değişen fiyattan satılıyor. (aa)

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim