Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, daha önce Türkiye’ye gelmiş ancak 2016’da başka ülkeleri tercih eden turistlerin, önümüzdeki dönemlerde Türkiye’yi tercih edeceklerini söylediğini belirterek, “İnşallah ülkemiz üzerindeki hasarı da onararak daha verimli yıllar yaşayacağız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir’de düzenlenen Turizm Sektörü Temsilciler Buluşması’na katıldı. Toplantıda İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, ETİK Başkanı Mehmet İşler ve turizm sektör temsilcileri hazır bulundu.

Dünya turizminin global terörizmin etkisinden en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini kaydeden Bakan Avcı, “2016 yılı Türkiye turizmi açısından ciddi darboğazdan geçtiğimiz yıl olu. Yapılan bir araştırmada daha önce Türkiye’ye gelmiş ama 2016’da başka destinasyonları tercih etmiş olan turistler, önümüzdeki yıl tercihleri sorulduğunda ‘tabii ki Türkiye’ diyor. Türkiye’nin ne kadar avantajlı bir ülke olduğunu bizzat 2016’da yaşarak görmüşler. İnşallah ülkemiz üzerindeki hasarı da onararak daha verimli yıllar yaşayacağız” diye konuştu.

“Dramatik düşüş”

2014’te 4,5 milyon Rus turist gelirken bu sayının 2015’te 3 milyon 600, 2016’da 800 bine düştüğünü ifade eden Bakan Avcı, “Bu dramatik bir düşüş. Ciddi manada sektörümüzü olumsuz etkiledi fakat Sayın Cumhurbaşkanımız ve Putin’in siyasi iradeleri sonucu olarak ilişkilerimiz toparlanma sürecine girdi" dedi.

“Türkiye sadece deniz, kum, güneş değil”

Türkiye’nin son yıllardaki turizm tanıtma stratejisinde radikal değişiklikler yapıldığını dile getiren Bakan Avcı, “Geçmişte o dönemin şartları nedeniyle daha çok deniz kum güneş ülkesi olarak tanıtılıyordu. Sadece bununla bile Türkiye dünyada 6. büyük destinasyon haline gelmişti. Oysa Türkiye sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Türkiye aklınıza gelecek tüm turizm türlerinde başta olacak ülkelerden biri. Sağlık turizmi, termal turizm, kongre, eğitim, spor turizmi 2016 yılındaki darboğaz, Türkiye’nin sadece deniz, kum, güneş değil tüm yıla yayılacak turizm imkanlarına sahip olduğunu gösterdi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: iha