Ankara Ticaret Odası, terörle mücadele ederken şehit olan asker ve polislerin ailelerine katkı sağlamak ve terörün neden olduğu mağduriyeti bir nebze olsun gidermek amacıyla, doğrudan Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla maddi destek sağlama kararı aldı.
Ankara Ticaret Odasının Nurettin Gürgür başkanlığında aylık olağan toplantısını yapan meclisi, bütçesinden terörle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kaynak ayırdı. ATO Meclisi, Diyanet İşleri Başkanlığının Bayır-bucak’taki Türkmenler, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik başlattığı Şimdi Yaraları Sarma Zamanı kampanyasına 500 bin lira destek ile Ankaralı şehit ailelerine 15’er bin TL maddi yardım yapma kararı aldı.
Konuyla ilgili bir konuşma yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası olarak Türkiye’de şehit ve gazilerin yanında olmaya çalıştıklarını, nerede bir mağduriyet durumu olsa o durumu ortadan kaldırmak için maddi manevi katkı sağladıklarını anlattı. Bezci, “ATO olarak Somali’ye Soma’ya yardım yaptık, Van depreminde yaraları sarmak için Erciş’e öğrenci yurdu inşa ettik” dedi. Konuşmasında son dönemde artan terör olayları ve Suriye’de yaşananlar nedeniyle ülke gündemine taşınan sığınmacılar konusu ile dünyadaki gelişmelerden de bahseden Bezci, Yemen’e 125 bin TL’lik, Bayır-bucak’taki Türkmenlere de 250 bin TL’lik gıda yardımı gönderdiklerini kaydetti.
TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK
Güneydoğu’da dışarıdan destek alan birtakım çetelerin vatanın bütünlüğüne karşı harekette bulunduğunu kaydeden Bezci, “Biz hiçbir zaman buna izin vermeyiz” dedi. Bezci, Güneydoğu’da asker ve polislerin terörle çetin bir mücadele gerçekleştirdiğini belirterek, “Şehitlerimiz terörle mücadele ettiği için biz işlerimize bakabiliyoruz. Şehit ailelerine bir nebze olsun katkı sağlamak bizim gönül borcumuzdur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Bayır-bucak’taki Türkmenler, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik başlattığı Şimdi Yaraları Sarma Zamanı kampanyasına 500 bin liralık yardımla üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla destek vereceğiz. ATO Meclisi olarak daha önce aldığımız bir karar uyarınca da Ankaralı şehit ailelerine 15’er bin TL maddi yardım yapacağız” diye konuştu.
ASKER VE POLİSE İÇ GİYİM VE GIDA DESTEĞİ
Bezci, Güneydoğu’da operasyonlara katılan asker ve polislerin postallarını bile çıkaramadan yatıp kalkmak zorunda kaldıklarına dikkat çektiği konuşmasında, “Asker ve polislerimizin hayatlarını bir nebze olsun rahatlatmak için yaklaşık 200 bin TL’lik 27 bin çorap ve 9 bin takım iç giyim ile muhtelif gıda maddesi aldık ve peyderpey gönderiyoruz” diye konuştu.
Devletin gerek Suriyeli sığınmacılar gerek terörle mücadele gerek şehit aileleri konularında üzerine düşeni yerine getirdiğini kaydeden Bezci, “Devletimiz her konuda üzerine düşeni yerine getiriyor. Bunu biliyoruz. Biz bir aile olduğumuz, bütün olduğumuz bilinciyle asker ve polisimize destek olmaya ve yaraları sarmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Kaynak: iha