Datatech Grup şirketlerinden Akteknik Kalıp A.Ş, Almanya Hannover’de düzenlenen EuroBlech 2016 Fuarı’na (24. Uluslararası Sac İşleme Teknolojisi Fuarı) katıldı. Ekim ayı sonunda yapılan fuara ilişkin değerlendirme yapan Datatech Şirketler Grubu ve Akteknik Kalıp A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, sac işleme makineleri sektöründe dünyanın sayılı, Avrupa’nın en büyük fuarında başarılı iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
Oğuzhan Küçükoğlu, otomotiv sektöründe 30 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Datatetch Şirketler Grubu bünyesinde, yer alan Akteknik Kalıp A.Ş.’yi bu yıl kurduklarını söyledi. Küçükoğlu, Akteknik Kalıp A.Ş’nin grup bünyesindeki Toksan A.Ş ve Akpres A.Ş.’ye kalıp üretmenin yanı sıra Türkiye ve dünyadaki farklı firmalara da hizmet verdiklerini belirtti.
Akteknik Kalıp A.Ş’nin kurulduğu yıl dünyanın en önemli sektör fuarına katılarak iddiasını ortaya koyduğunu vurgulayan Oğuzhan Küçükoğlu, uzmanlık alanı sac parça kalıbı üretimi olan Akteknik Kalıp A.Ş’nin, progressive kalıp, tandem kalıp ve transfer kalıp üretimi gerçekleştirebilecek yüksek yetenek ve kapasiteye sahip olduğuna vurgu yaptı. Küçükoğlu, “Şirketimizin bünyesinde uzman tasarımcılarımız ve teknik personelimiz var” dedi.
Dünya devlerine üretim yapıyor
Akteknik Kalıp A.Ş’nin Toyota, Nissan, Renault, Honda VW grup, Daimler, Tofaş ve Ford’a yönelik kalıp imalatı yaptığını da bildiren Oğuzhan Küçükoğlu, Datatech Grup’un Toksan ve Akpres’te müşterilerine sunduğu kaliteli ürünleri kalıp sanayisinde de sürdüreceğini söyledi. Küçükoğlu, "Aktenik Kalıp A.Ş olarak katıldığımız ilk yurt dışı fuarda, mevcut müşterilerimizin yanı sıra, yeni müşterilerle de görüşme fırsatı bulduk. Datatech Grup olarak, bünyemizdeki şirketlerle belirlediğimiz 2025 hedefleri doğrultusunda istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Kaynak: iha