1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: İnşallah cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne yetişecek bu köprü. Burada 10,5 milyar liralık önemli bir yatırım olacak, tahmin ediyorum 4 bine yakın kişi çalışacak 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, tamamlandığında "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşık 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Özdemir,  yaptığı açıklamada, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen ihaleyi, 2 Türk ve 2 Güney Koreli firmayla birlikte kazandıklarını hatırlattı. 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümünde, 18 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla köprünün temelinin atıldığını anımsatan Özdemir, Güney Koreli iş ortaklarıyla hükümet yetkililerinin projeye büyük önem verdiğini vurguladı.

 "MARMARA DENİZİ'NİN ETRAFINDA BİR RİNGİ TAMAMLAYACAK"

1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Özdemir, köprünün ekonomi ve turizm açısından önemine işaret ederek, şunları kaydetti: "Bu önemli bir proje. Çünkü, Marmara Denizi'nin içinde 3 köprü, iki denizin altından birisi demiryolu birisi karayolu olmak üzere 5 defa Asya'yı Avrupa'ya birleştirdik, bu 6'ncısı olacak. Bunun başka bir özelliği var; bu artık Marmara Denizi'nin etrafında bir ringi tamamlayacak. 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Avrupa'dan gelen turist veya herhangi bir ithal malzeme, İstanbul'a uğramadan doğrudan otoyollarla ve Çanakkale Köprüsü'yle Anadolu ve batı Anadolu'ya kolaylıkla ulaşacak. Bunun yanında, batı Anadolu Türkiye'nin önemli bir ihracat merkezi. Hem sebze hem sanayi üretimleri yönünden ve bunların da Avrupa'ya ihracatı söz konusu. İşte bu köprü vasıtasıyla Avrupa daha yakın olacak." 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Köprü inşaatında çok sayıda kişinin çalışacağını anlatan Özdemir, "Tahmin ediyorum 4 bine yakın kişi çalışacak. Türkiye ekonomisi büyüdükçe, buradan geçen araç sayısı da hızla artacak" dedi. 

TEMELİ ATILDI, JAPONLARI TAHTINDAN İNDİRECEK!

Ayak açıklığıyla dünyanın en uzun köprüsü unvanını alacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli atıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma törenini gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan detaylar şu şekilde: 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Vatanın dört bir yanından buraya gelen şehitlerimiz 15'inde, 18'inde canları pahasına Çanakkale'nin geçilmez olduğunu kanıtladılar. Çanakkale'ye göz dikenler, Çanakkale geçilmez ama Çanakkale millet için her türlü geçilir. Bu mücadele çok büyük zorluklarla bir araya geldi.

Editör: TE Bilişim