Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Fen Bilimleri Enstitü Müdürü ve Matematikçiler Derneği(MATDER) Samsun İl Temsilcisi Prof. Dr. Hüseyin Demir, “Harput’ta Matematik Yolculuğu” teması ile "Uluslararası Matematik Sempozyumu"nda "Türkiye Liseler Arası dördüncü Matematik Yarışması" düzenleyeceklerini söyledi.
"Uluslararası Matematik Sempozyumu"nu Fırat Üniversitesi’nde yapacaklarını belirten Prof. Dr. Hüseyin Demir, "12-13-14 Mayıs 2016 tarihlerinde Matder ve Fırat Üniversitesi işbirliği ile Geleneksel Matematik Sempozyumu, Sergi ve Şenlikleri bu sene “International Conference on Mathematics and Mathematics Education (ICMME-2016)” ismiyle uluslararası olarak 12-14 Mayıs 2016 tarihlerinde Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, “Harput’ta Matematik Yolculuğu” teması ile yapılacağını açıkladı. Demir ayrıca matematik eğitimcilerini, eğitim uygulaması yapan öğretmen ve öğrencileri ayrıca kamuda çalışan matematikçileri bu sempozyuma davet etti.
5-6 MAYIS’TA 2. MATEMATİK FUARI
Sempozyumda matematik ve matematik eğitimi ile ilgili bildirilere, posterlere, sergilere ve atölye çalışmalarına yer verileceğini vurgulayan Demir, sempozyum boyunca “Matematikçiler Derneği Türkiye Liseler Arası Dördüncü Matematik Yarışması” ve “2016 Matematikçiler Derneği Satranç Turnuvası” yapılacağını da belirtti. 2016 yılı içerisinde Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde 5-6 Mayıs tarihleri arasında 2. Matematik Fuarı’nın da düzenleneceğini söyleyen Demir, söz konusu fuarda matematik projeleri, somut öğretim materyalleri, dijital öğretim materyalleri gibi matematik biliminin güncel gelişmelerinin de tartışılacağını belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Demir, “Samsun’daki matematik eğitimcilerinin sempozyuma ve diğer matematik etkinliklerine katılımlarını bekliyoruz” dedi.
Kaynak: iha