Turgut Kıran DF Kariyer Günleri İnce Denizcilik İle Son Buldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi  8.Kariyer günleri 12 Aralık 2018 Cuma günü İNCE Denizcilik’in katılımı ile son buldu.Oturum Operasyon Müdürü  Mustafa Balmuk ve İnsan Kaynakları Müdürü Oğuz Temir’in katılımları ile gerçekleşti.

Şirketlerinin yapısı hakkında bilgiler vererek konuşmasına  başlayan Temir, şirketlerinin bir aile şirketi olduğunu ve tüm acente ve kiralama işlerini de yine kendilerinin yürüttüğünü ifade etti. Filolarının durumundan da bahseden Temir, 11 Türk ve 5 yabancı bayraklı gemilerinin olduğunu ve hedeflerinin her yıl en az 1 yeni gemiyi filolarına katarak büyümek olduğunu da ekledi. İlave olarak gemilerinin bayraklarını istemeseler de şartlara göre değiştirebileceklerini ancak yabancı personele geçmeye tamamen karşı olduklarını dile getirdi.

Stajyerlerdeki gördüğü eksikliklere değinerek söze başlayan Balmuk, stajyerlerin soru sorma ve öğrenmede çekingen kaldığını, daha atik olmaları yönünde telkinlerde bulundu.Staj döneminin öğrenme dönemi olduğunu vurgulayarak, her öğrendiği bilginin zabitlik döneminde karşısına çıkacağını da ekledi.Genç zabit adaylarından gemideki sosyal yapıyı korumalarını, teknolojiyi amacı doğrultusun da kullanmayı öğütledi.

Gemilerinin Yemen gibi yaşam şartlarının zor olduğu ülkelere gıda taşıdıklarını söyleyerek insani yardıma hizmet ettiğini söyleyen  Balmuk, yaşadıkları zorluklara rağmen bunun gururunu duyduklarını ve bunu bütün çalışanlarının başarısı olarak gördüğünü ekledi. 

Oturum sonunda öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili soruları alan şirket temsilcileri tüm içtenlik ve açıklıklarıyla sorulara yanıt verdi.Oturum teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim