Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi  8.Kariyer günleri 27 Kasım 2018 Salı günü LUCENT Global Ship Services ve OMIKRON Crew Management’ın katılımı ile devam ediyor.

Sabah oturumunda LUCENT Global Ship Services Genel Müdür İlker Atağ ile Genel Müdür Yardımcısı Duygu Karasu ağırlandı. Şirket hakkında bilgi veren Sn. Duygu Karasu, Türkiye’de ilk MLC sertifikasını alan şirket olduklarını ve Crew Management alanında Eastern Pasific Shipping PTE. LTD. ASM Maritime ve XT Ship Management  şirketleri ile çalıştıklarını, Türk zabit ve denizcilere istihdam sağlamanın da gururunu yaşadıklarını vurguladı. Yabancı şirketlerde çalıştırdıkları personellerden memnun olduklarını da ekleyen Sn. Karasu zabit ve stajyer alımında ki sınav ve eğitimler hakkında da bilgiler sundu.

Ayrıca SeaMAP projesiden bahseden Sn.İlker Atağ, projenin tamamlanmasına 1 yıldan az kaldığının müjdesini verdi. Bu proje ile armatörler ve denizcilerin daha kolay iletişim kurabileceklerini ve aynı zamanda eğitim alanında da yardımcı olacağını söyledi. Sn. Atağ, Türk denizcilerin ilerleyen yıllarda sayılarının artacağını umut ettiğini söyledi.



Öğleden sonraki oturum ise OMIKRON Crew Management’ı temsilen Sayın Özgür Alemdağ’ın katılımı ile devam etti. Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi’ni ilk defa ziyaret eden Sn. Alemdağ bundan dolayı memnuniyetini dile getirirken önümüzdeki senelerde de katılımda bulunmayı hedeflediğini ifade etti.

Yurtdışındaki zabit ihtiyacından da bahseden Sn. Alemdağ OMIKRON olarak yabancı şirketlerin Türk zabitlere karşı taleplerinin arttığını ve bu alanda daha da ileri gitmemiz  adına Türkiye’deki her denizcilik okuluna gitmeyi istediklerini dile getirdi. Crew Management şirketlerine CV bırakmanın veri tabanlarını genişlettiğini ve bunun geri dönüşlerde azımsanmayacak derece kolaylık sağladığını vurguladı.



Oturum sonunda öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili soruları alan şirket temsilcileri tüm içtenliğiyle ve açıklığıyla sorulara yanıt verdi. Oturum teşekkür plaketi taktimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


 

Editör: TE Bilişim