Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinde 7. Kariyer Günleri başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi bünyesinde geleneksel olarak gerçekleşen kariyer günlerinin bu yıl 7.si DevBulk Gemi İşletmeciliği'nin katılımı ile başladı.

Oturuma DevBulk Gemi İşletmeciliğini temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Bülent Akbulut ve DPA Kaptan Gökalp Sivrikaya katıldı. Şirket temsilcileri geçen yıl olduğu gibi bu yılda olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtmelerinin ardından genç zabit adaylarının büyük ilgi gösterdiği oturum, şirket tarihçesi ve gemiler hakkında bilgilendirme ile başladı.

Şirketin stajyer politikasından bahseden Bülent Akbulut onlarla uzun vadede çalışmayı amaçladıklarını, stajyerlerini muhafaza etmek istediklerini öğrencilere aktardı. Şirket hakkında bilgiler veren Akbulut; filolarında biri general cargo olmak üzere 8 kuru yük gemisine sahip olduklarını ve ilerleyen dönemde 2 handysize gemi daha katarak filolarındaki toplam DWT’i 370.000 DWT’e çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Gemilerinin genellikle Kuzey Amerika ve zaman zaman Avrupa uğraklı çalıştırdıklarını belirten İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Bülent Akbulut gemiye çıkan her personel için Amerikan vizesi çıkardıklarını, şuan mevcut filo çalışanlarının her birinin Amerikan vizesine sahip olmalarından ötürü bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Konferans öğrencilerinde katılımıyla soru cevap şeklinde sonuçlandı.

Oturum sonunda katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim