Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) M.A.Yekta Saraç, 100/2000 YÖK doktora bursiyerleri arasından, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen projelerde görev yapanlara toplam 2 bin 500 TL’ye kadar burs alabilme imkanı doğduğunu açıkladı.

YÖK Başkanı Saraç, sosyal medya hesaplarından 100/2000 YÖK Doktora Burslarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Değerli arkadaşlar, geçen hafta sizlere 100/2000 YÖK Doktora Bursumuzu Eylül’den itibaren bin 800 TL ye çıkardığımızı müjdelemiştim. Bu hafta da 100/2000 YÖK Doktora Bursları projemize ilişkin güzel bir gelişmeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. 100/2000 YÖK Doktora bursunu alan bursiyer öğrencilerimiz TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen projelerde bursiyer olarak görev yaptıklarında toplam burs miktarı proje aylık burs üst limitlerini aşmamak üzere bu projelerden de artık burs alabilecekler" ifadelerini kullandı.

"2017 yılı için TÜBİTAK’ın ilgili Bilim Kurulu tarafından belirlenen proje aylık burs üst limiti 2 bin 500 TL’dir" diyen Saraç, şunları kaydetti:

"Bu sürece katkılarından dolayı TÜBİTAK Başkanımıza ve TÜBİTAK Bilim Kuruluna teşekkür ediyorum. “Yeni YÖK”ün ülkemizin doktoralı insan kaynağını artırmak için kurguladığı, konsepti ve yöntemi itibariyle bilim hayatımızda bir ilk olan 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi, “Bin kişiye bir doktoralı insan” hedefine doğru hızlı ve emin adımlarla ilerliyor."
Kaynak: iha