Suat Hayri Aka: "İnsanoğlu üzerine düşeni yapmak zorundadır."

Deniz Kültürü Derneği ve Piri Reis Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği “İklim Değişikliği Kurultayı -İklim Değişikliğinin Denizlere Etkileri, Denizcilik ve Gemiler-” kurultayı geniş bir katılımla 29 Kasım Salı günü Piri Reis Üniversitesi’nin Deniz Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Kurultayın açılışında konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, “Son zamanlarda kayıtlara geçen en sıcak yıl 2015’tir. Bundan bir önceki en sıcak yıl ise 2010’dur.İnsanlığın önünde ilerleyen bu ciddi tehdit, günümüzde öyle boyutlara geldi ki pek çok bilimsel araştırma emisyon azaltımlarının dahil iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini geri döndürmek için yeterli olmayacağını ortaya koymaktadır. Tarihin bu en büyük karbondioksit konsantrasyonunu bu yüzyılda soluyan insanoğlu bu sorumluluğunun faturasını gelecek nesillere ödetmeden üzerine düşeni yapmak zorundadır.” dedi.

Toplam 4 oturumda gerçekleştirilen İklim Değişikliği Kurultayı'nın "İklim Farkındalığı ve Temiz Enerji Açısından Medyanın Toplum Üzerindeki Etkileri" isimli ilk oturumunda Gökhan Abur (NTV), Gökhan Karakaş (Milliyet), Erhan Öztürk (Sabah Gazetesi), Fatih Çekirge (Hürriyet) ve Hasan Aydın (FOX TV) konuk olurken, oturumun başkanlığını ise İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan yaptı. Oturumda ünlü gazeteciler hem okurların felaket haberleri dışında çevre içerikli haberlerle ilgilenmediğine dikkat çektiler, hem de medyanın çevre ve iklim değişikliğine ilişkin haberlere hak ettiği ölçüde yer ayırmadığını söyleyerek özeleştiride bulundular.
Editör: TE Bilişim