ÜLKEMİZİN SAĞLIK TEMALI İLK ÜNİVERSİTESİ OLAN SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SHMYO ÖĞRENCİLERİNDEN SAĞLIK TESİSİ BULUNAN ERRV NENE HATUN GEMİSİNE TEKNİK ZİYARET

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Denizci Sağlığı Programı öğrencileri Temel Deniz Emniyet dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Kaptan Ramazan Açıkgöz önderliğinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait 2015 yılı yapımı acil müdahale ve kurtarma gemisi ERRV NENE HATUN isimli gemiye İstanbul limanı Kuruçeşme rıhtımında 18.03.2019 tarihinde teknik bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Gemi her türlü hava koşullarında denizde; Gemi Kurtarma, yedekleme-Çekme, Yangınla Mücadele ve Söndürme, Dalış Hizmetleri, Decompresyon Hastalıkları tedavisi ve teşhisi, Dinamik Konumlama (DP II) Hizmetleri, Kazazede Acil Durum, Bakım ve Tedavi, Deniz Kirliliği Tespit ve Önleme, Deniz Kirliliği ve Deniz Suyu Analizleri, Helikopter Operasyonları, Offshore Hizmetleri, Denizde Acil Durum ve Afet Yönetimi hizmetleri verilebilmektedir.

Gemide, acil durumlarda kurtarılan kazazedelerin ya da Gemi personelinin acil bakım ve tedavilerinin yapılabileceği 20 yatak kapasiteli bir hastane bulunuyor Gemi karasularımız ve uluslararası sularda göstereceği tüm faaliyetlerde ihtiyaç duyulması halinde 7/24 sağlık hizmeti sunabilmektedir.

Gemiye intikalde öğrenci grubunu gemi kaptanı ve pesonel karşılamışlardır. Gemi ile ilgili İnsan Sağlığı ve Emniyeti hakkında genel bilgiler öğrencilere gemi personelince verildikten sonra, teknik ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Bu teknik ziyarette geminin çok maksatlı müdahale ve kurtarma gemisi olması nedeniyle teknik donanımları hakkında detaylı bilgilerin yanında, özellikle gemide bulunan sağlık tesisleri ve sağlık donanım ve ekipmanları hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

Sağlık temalı üniversite olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencileri ziyarette geminin sağlıkla ilgili tesisleri hakkında görüş ve önerilerini gemi kaptanı ve personelleriyle paylaşmışlardır.

Gemide bulunan 20 yataklı sağlık tesisi ve acil müdahale de kullanılan sağlık ekipman ve donanımları açısından denizci sağlığı programı öğrencileri geminin bu açıdan tam teşekküllü bir sağlık tesisi olduğunu gemi ilgililerine belirtmişlerdir.

üGeminin çok maksatlı olması ve aynı zamanda kurtarma operasyonlarında sağlık tesislerinin nasıl işletildiği hususlarında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulmuştur. Ayrıca gemide bulunan basınç odasının nasıl ve ne şekilde kullanıldığı öğrencilere gösterilmiştir.

Öğrenciler geminin tüm gemi teknik donanımları yanında geminin güç kaynakları ile makine dairesi ekipmanlarını da görme imkanına sahip olmuşlardır. Bundan başka gemi bir yangın söndürme donanımlı gemi olması nedeniyle, geminin yangın söndürme donanımları hakkında da geniş bir bilgiye sahip olmuşlardır. Öğrenciler bütün bunların yanında gemide bulunan AED cihazını da görme fırsatını bulmuşlardır. Öğrenciler ve başlarındaki öğretim elemanı ile bütün gemiyi kapsayan teknik ziyaretleri sonunda geminin ana güvertesinde toplanarak gemi ilgililerine teşekkürlerini sunmuşlar, gemiden büyük bir bilgi birikimi ve mutlu bir şekilde gemi kapantı ve personellerince uğurlanmışlardır.

Editör: TE Bilişim