Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisi Hopaport'a demir attı

Piri Reis Üniversitesi geleceğin kaptan ve başmühendis adayları Uluslararası Denizcilik Standartları Eğitimi kapsamında zorunlu olan açık deniz stajını tamamlamak üzere 30 Haziran'da denize açılmıştı.

Piri Reis Üniversitesi geleceğin kaptan ve başmühendis adayları STCW (Uluslararası Denizcilik Standartları Eğitimi) eğitimi kapsamında zorunlu olan açık deniz stajını tamamlamak üzere 30 Ağustos’a kadar devam edecek eğitim kapsamında HOPAPORT’a geldi.

Piri Reis’te 174’ü Üniversite öğrencisi, 19’u Türkiye’deki diğer Üniversite Öğrencileri, 7’si yabancı ülke Üniversitelerinden oluşan 200 öğrenci ve gemi mürettebatı hariç 25 Öğretim görevlisi ile HOPAPORT’u ziyaret ederek staj seyrini tamamlayacaktır.

Piri Reis Üniversitesi'nin eğitim ve staj gemisindeki öğrenciler okul gemisi projesi ile bir yandan denizci eğiticilerle uygulamalı eğitim yaparken bir yandan da HOPAPORT’ta gözlem yaparak yetkililerden operasyonlar ve liman hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladılar.

Piri Reis Okul gemisi ile HOPAPORT’a gelen öğrencilere HOPAPORT yetkilileri tarafından karşılandı.. HOPAPORT Saha Operasyon Şefi Mustafa Ahmetoğlu Piri Reis Üniversite gemisindeki 200 öğrenci ye de hem limanlarını tanıttı ve hem de uygulamalar ve liman operasyonları hakkında bilgi aktardılar.

Piri Reis Gemisi 2 günlük HOPAPORT ziyaretini tamamlayarak ilçeden ayrıldı

Editör: TE Bilişim