Petrol Ofisi A.Ş ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Arasında Eğitim Alanında İşbirliği

Petrol Ofisi A.Ş, eğitim alanında dünya standartlarını takip eden ve bu standartlarda öğrenci yetiştiren İTÜ Denizcilik Fakültesi ile örnek bir ‘Üniversite-Sanayi’ işbirliği gerçekleştirdi. 

İşbirliği kapsamında Petrol Ofisi ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş yangınla mücadele ve denizde canlı kalabilme eğitimleri uygulamalı olarak yapıldı. Bunun yanında Petrol Ofisi A.Ş kirasında bulunan gemi kaptanlarının katıldığı Türk Boğazları, Marmara Bölgesi,

İzmit Körfezi için senaryo destekli uygulamalı simülasyon eğitimleri gerçekleştirildi. Seyir emniyeti, Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı trafik durumunun ve farklı akıntı rejimlerinin etkisi, gemi manevrası, demirli gemiye yanaşma manevraları, liman yaklaşım ve yanaşma-ayrılma manevraları simulatör eğitimleri Kıdemli Kılavuz Kaptan Dr. Ali CÖMERT ve Araştırma Görevlisi Yunus Emre ŞENOL tarafından gerçekleştirildi. 

Katılımcılar İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin akademisyenleri tarafından verilen eğitimleri başarı ile tamamladılar. Yetkililer tarafından “Bu konuyla ilgili sanayi ve üniversite işbirliği içinde çalışmaların ve benzer proaktif yaklaşımlı eğitimlerin devamlılık arz eder bir eğitim program dahilinde devam edeceği” ifade edildi.

Editör: TE Bilişim