Ordu’da kurulacak Teknokent için Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği yapma kararı aldı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ Teknokent Temsilcisi Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Turhal, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile bir araya geldi.

Konuyla ilgili bilgi veren ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, iki kurum arasındaki uzun geçmişe dayanan köklü bağlarının olduğunu ve yürütülen projelerle de iki üniversitenin şehirlerinde ve bölgesinde öncü kuruluşlar olarak hizmet sunduklarını ifade etti.

Rektör Yarılgaç, “Bölgemizin en önemli ve köklü kurumlarından biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi, birçok konuda Ordu Üniversitesine de rehberlik etmektedir. İki üniversite arasında yapılabilecek iş birlikleri, yürütülebilecek bilimsel çalışmalar ve projeler konularında fikir alışverişinde bulunduğumuz bu tür toplantılar başta bölgemiz ve ülke kalkınması adına önem arz etmektedir. Teknokent toplantıları kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyet ziyaretçimiz oldular. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinde ötürü teşekkür ediyor, yürüttükleri akademik çalışmalarda başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kaynak: iha