15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir süre eğitime ara veren Tuzla’daki Deniz Harp Okulu, denizlere sevdalı subay adaylarını bekliyor.

Dünyanın her denizinde her geçen gün varlığını artıran Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın gelecekteki komutanlarını yetiştiren Deniz Harp Okulu’nun 1, 2 ve 3. sınıfları için öğrenci alımları sürüyor. 1773’de Tersane Hendesehanesi adıyla kurulan ve 243 yıllık geçmişi ile Türk eğitim tarihinde yer edinen Deniz Harp Okulu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan mühendislik dallarında subaylar yetiştirecek.

Mühendislik ve denizcilik eğitimi verilecek subay adayları, endüstri mühendisliği, gemi inşa mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği dallarından birini seçebiliyor. Deniz Harp Okulu’na, tüm mühendislik bölümlerinden başvuru kabul ediliyor. Birinci sınıf için en fazla 21 yaşında olmak, ikinci sınıf başvuru için en fazla 22 yaşında olmak ve üçüncü sınıf başvuru için en fazla 23 yaşında olmak gerekiyor.

Eğitim ve sosyal hayat bir arada

Donanmadaki her sınıf savaş gemisinde ya da birliklerde görev yapmak üzere eğitilecek subay adayları, pek çok sosyal aktiviteyle de zaman geçirecek. Subay adayları, yat, yelken, kürek, yüzme, su topu, kano, su kayağı, rüzgar sörfü, triatlon, pentatlon, atletizm, futbol, basketbol, hentbol, masa Tenisi, atıcılık ve tenis gibi pek çok sporu da yapabiliyor. Okulda astronomi, gemi modelciliği, amatör balıkçılık, deniz harp tarihi araştırma, Atatürkçülük, resim, edebiyat ve bilgisayar gibi farklı alanlarda da eğitim veriliyor.

Gökhan Karakaş / Milliyet
Editör: TE Bilişim