Bursa Özel Mavi Deniz Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’ncü yıldönümünü Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı şiirini seslendirerek kutladı.

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile CKD Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdunal’ın da izlediği törende Resim Öğretmeni Duygu Emine Özdemir’in özgün kara kalem tablolarından yararlanılarak hazırlanan ve sosyal medyada büyük ilgi gören “Bir Çocuk Bir İnsan Bir Ülke” adlı kısa filmin gösterimi de yapıldı. Filmde, 7 yaşında babasını kaybeden ve tüm yaşamı zorluklar içinde geçen bir çocuğun bir milletin kaderini nasıl değiştirdiği temasını işleniyordu. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenin finalinde İzmir Marşı ile büyük coşku yaşandı.

"Cumhuriyet kadın demek"

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdunal yaptıkları konuşmalarda Cumhuriyet ve demokrasinin önemini anlattılar. Kayışoğlu, Cumhuriyet’in kadın hakları konusunda attığı ileri adımlara dikkat çekerek, "Bugün burada Bursa Milletvekili olarak konuşuyorsam, bunu tümüyle Cumhuriyet’e borçluyuz. Seçilmeyi bir kenara bırakın, seçme hakkı bile olmayan kadınların tüm haklarının verildiği bu rejimin kıymetini bilmek gerek" dedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdunal da "Cumhuriyet sadece bir rejim adı değildir. Cumhuriyet, halkın çıkarları, halkın iktidarı, halkın birliği, özgürlüğü ve eşitliği demektir. Cumhuriyeti daha ileriye taşımak zorundayız" diye konuştu.

Özel Bursa Mavi Deniz Anadolu Lisesi Kurucusu İnanç Düzgün, Kayışoğlu ve Yurdunal’a hatıra plaketi takdim ederek katılımlarından ötürü teşekkür etti.
Kaynak: iha