Karadeniz Teknik Üniversitesi-Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği,2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi -Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünün 22.yılında 19.dönem mezunlarının mezuniyet töreni, Sürmene-Muammer Dereli yerleşkesinde 08 Haziran 2018, Cuma günü gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Sürmene Kaymakami  Mehmet Alper ÇIĞ, Trabzon Deniz Komutani  Albay Bünyamin Dayıoğlu, İlce Jandarma Komutani  Yüzbaşı Halis Doğan, Sürmene Liman Baskanı Uğur Uzunoğlu, Türk Lloydu Baskanı, Cem Melikoğlu, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı  Salih Bostancı, Turkiye Denizcilik Federasyonu Baskani  Erkan Dereli, GEMİMO Başkanı  Feramuz Aşkın, Lucent Denizcilik Genel Müdurü  İlker Atağ, İnce Denizcilik Operasyon Müdürü  Mustafa Balmuk, Beşiktaş Denizcilik Personel Müdürü  Yusuf Sezer, KTU DUIM Mezunlar Derneği yönetim kurulu üyesi  Kpt Önder Körpe, fakülte öğrencileri ve aileleri iştirak ettiler.

Yapılan törende Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Umut Yıldırım, konuşmasında özetle sektöre bu yılki törenle, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü'nden 47, Gemi İnşa ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Yan dal programından 1 olmak üzere toplam 48 öğrenci diplomalarını almaya hak kazandı.

48 öğrenci ile beraber toplamda 850’e yakın zabiti Türk denizciliğine hizmet vermesi için mezun ettiklerini, ayrıca çeşitli kurslarla 4.000’in üzerinde gemi adamına hizmet verdiklerini, bunun sektör ve okul açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Mezunlar Derneği Yönetim kurulu üyesi Kpt.Önder Körpe dereceye giren öğrencilere Mezunlar Derneği olarak hediye vermeden önce yaptığı konuşmada, Mezunlar Derneği olarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için uğraş verip, zaten KTU DUİM geleneği olan güçlü bağlarımızı daha da güçlü hale gelmesinin mutluluk verdiğinden bahsetti.

Mezunlarımızın Dünya denizcilğine yaptığı katkıları ve denizde ve karada denizciliğin hangi alanlarında görev aldıklarını belirterek yeni mezunlara iş hayatlarında başarılar diledi. Ayrıca fakülte ve bölüm birincisi Uzakyol Vardiya Zabiti  Caner Naldemir, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Muhammet Boran, GEMİMO Başkanı  Feramuz Aşkın, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı  Erkan Dereli, Sürmene Liman Başkanı  Uğur Uzunoğlu ve Sürmene Kaymakamı  Mehmet Alper Çığ konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler, alt sınıfta okuyan kardeşlerine okul flamasını vererek geleneksel flama değişimini gerçekleştirdiler.

Daha sonra da törene katılan firma temsilcileri dereceye giren öğrencilere hediyeler vererek, tüm mezunları kutladılar. Mezuniyet töreni, öğrencilerin hep birlikte şapka atmaları ile coşkuyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim