KTU Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 2017 Kariyer Günleri Tamamlandı

KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünün 12.’ini düzenlediği geleneksel kariyer günlerinin son haftası (27 Kasım – 7 Aralık)Chemfleet Gemi İşletmeciliği, Active Shipping, Yasa Denizciliğin ve Çebi Kaptan Denizcilik’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

27 Aralık’ta yapılan oturuma Chemfleet Gemi İşletmeciliği adına İnsan Kaynakları Müdür Yardımcıları Mahir Adalı, Mustafa Sayköse ve okulumuz mezunlarından Kaptan Mehmet Bilir katıldı. Firma tarihçesi hakkında bilgi veren  Adalı tankercilikteTürkiye’de ki ilk işletmeci firma olduklarını dile getirdi. Filolarında 22 adet gemi bulunduğunu belirten SnSayköse, filo yaş ortalamasının 7,5 olduğunu belirtti.

Firmanın personele karşı tutumunu ve piyasanın hakkında bilgi veren Bilir, gemi yaşamına ve stajyerlerin gemide karşılaşabilecekleri zorluklara değindi.Daha sonra plaket takdimi ve yapılan kokteyl ile oturum ona erdi. Kariyer günü etkinliklerinin son hafta ikinci oturumu Active Shippingİnsan Kaynakları Müdürü Aras Bilge Aksüyek’in katılımıyla gerçekleşti. Aksüyek, konuşmasına firma tarihçesi ve politikalarından bahsederek başladı. Firmanın10 gemilik bir filoya sahip olduğunu, bu gemilerin 5’inin dökme kuruyük 5’inin de tanker olduğunu belirten .Aksüyek tankerlerinin işletmesini Thome ShipManagement’in yaptığını da konuşmasına ekledi.

Aksüyek gemilerinde çok uluslu bir ortamın hakim olduğunu, bu yüzden yabancı dilin daha da öneme sahip olduğunu belirterek Türk denizcilerin dil konusunda kendilerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin sorularının ardından yapılan plaket takdimi ve kokteyl ile oturum sona erdi. Kariyer günü etkinliklerinin üçüncü haftası Yasa Denizciliğin katılımıyla devam etti. Yapılan oturuma firma adına Yasa Kuruyük İnsan Kaynakları Müdürü Muammer Bıçakçı ve Yasa Tanker İnsan Kaynakları Müdürü Göktan Gökalp katıldı. KTÜ bünyesinde yapılan etkinliklere katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan Bıçakçı firma tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Firma tanıtım filminin izlenmesinin ardından filolarında 20 adet dökme yük gemisi 6 adet tanker bulunduğunu belirten Bıçakçı 209,000 Dwt kapasiteli 3 adet dökme yük gemisi siparişi verdiklerini bu gemilerden ilkinin 2020 yılında teslim alınacağını bizlerle paylaştı. Firmanın stajyer politikası hakkında bilgi veren Gökalp stajyerden deniz örf ve adetlerine bağlı, saygılı bireyler olmasını beklediklerini dile getirdi.

Soru cevap bölümü ve plaket takdiminin ardından yapılan kokteyl ile oturum sonlandırıldı. Kariyer günü etkinliklerinin son oturumuÇebi Kaptan Denizcilik’ten İnsan Kaynakları Müdürü Murat Akgün’ün katılımıyla gerçekleşti.  Akgün okulumuzda böyle bir etkinliğe katıldığından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Firma tarihçesini anlatan Akgün, firmanın odak noktasının insana yatırım olduğunu vurguladı. Firmalarının sadece denizcilik alanında değil tersane, enerji, demir çelik, lojistik ve madencilik alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirten  Akgün filolarında 6 adet dökme yük gemisi bulunduğunu, bu gemilerin 2’sinin işletmelerinde olduğunu da ekledi. Kariyer günü etkinliklerinin son günü yapılan soru cevap bölümünün ardından plaket töreni ve kokteyl ile son buldu.

Editör: TE Bilişim