DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 244 DENİZCİ ÖĞRENCİYİ MEZUN ETTİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 2016-2017 öğretim yılı mezuniyet töreni Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Fakülte bu yıl 244 öğrenciyi mezun etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2016-2017 öğretim yılında Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden 151, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 69, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 23 ve Uluslararası Ortak Lisans Programı kapsamında 1 olmak üzere toplam 244 öğrenciyi mezun etti. Törende Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile gerçekleştirdiği uluslararası ortak lisans programı kapsamında Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Uluslararası İşletmecilik ve Lojistik Programları ortak diploma programı mezunu olan Osman Can NUZUMLALI da diplomasını aldı.

Törene, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Okur ve Prof. Dr. Hale ÖREN, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk SERT, Daire Başkanı Durmuş ÜNÜVAR, İzmir Liman Başkanı Ahmet APAK, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim KOÇBAY, İZDENİZ Genel Müdürü Salih ARSLAN, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz AŞKIN, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kpt. Savaş ERCAN, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim kurulu üyesi Kpt. Mihri ÇELİK, Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve törenin bu yılki onur konuğu Ahmet MUSUL, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Orçun ERBAYRAKTAR, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik camiasının önde gelen firmalarının yöneticileri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Fakültelerinin Dekanları, Enstitü ve Yüksekokulların müdürleri katıldılar.

Törende ilk olarak Fakülte Birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunu Ezgi MANSUROĞLU konuştu. MANSUROĞLU’nun konuşmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Orçun ERBAYRAKTAR mezunlara öğütlerle dolu olan konuşmasını gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Güldem CERİT konuşmasına fakülte bünyesindeki eğitim öğretime katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileterek başladı. Neredeyse 30. Yaşını aşacak bir fakülte olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Dekan V. Prof. Dr. CERİT, artık köklü bir kurum olarak kabul edilen DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin 244 mezun ile bu dönemin fakülte tarihinin en çok mezun verilen dönemi olduğunun altını çizdi. Mezunlara yönelik olarak bazı öğütler veren Dekan V. Prof. Dr. CERİT, denizciliğin ona katılan herkes için başlı başına bir eğitim alanı olduğunu dile getirdi. Asli görevlerinin denizci ülke, denizci millet ülküsünü gerçekleştirmek ve denizcilik biliminin yolundan gitmek olduğunu dile getiren Dekan V. Prof. Dr. CERİT, bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi olarak 25. mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini ve toplam mezun sayılarının 2369’a ulaştığını bildirdi. Fakülte bünyesinde Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Lojistik Yönetimi Bölümü olarak dört bölüm bulunduğunu ve bu 4 bölüm, 1251 lisans ve 220 lisansüstü öğrencisi ile bölüm ve öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük Denizcilik Fakültesi olduklarının altını çizen Dekan V. Prof. Dr. CERİT, tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

GEMİMO başkanı Feramuz AŞKIN konuşmasında, mezunlara denize yön veren bireyler olmalarını öğütleyerek sektörün tüm iş kollarında istihdam edilebilecek donanıma sahip olduklarını hatırlattı ve tüm mezunlara kariyer yollarında başarılar dileyerek, onların yetişmesinde büyük katkısı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin tüm hocalarına ve idari personeline teşekkürlerini iletti.

Ardından kürsüye çıkan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kpt. Savaş ERCAN mezunlara meslek hayatlarında başarılar dilerken, onlara denizciliğin özveri isteyen bir meslek olduğunu asla unutmamaları gerektiğini öğütledi. Kpt. ERCAN tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk SERT sözlerine mezunlara öğütler vererek başlayarak, Denizcilik Fakültesi’nin sektör için önemli bireyler ve ülkemiz için iyi yurttaşlar yetiştiren bir kurum olduğunu dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe OKUR,  Dokuz Eylül Üniversitesi’nin birçok özelliği olduğunu ancak denizci üniversite olma özelliğinin her zaman öne çıktığını belirtti. Denizcilik Fakültesi’nin ülkede denizcilik eğitimi veren kurumların başlıcaları arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Yard. Prof. Dr. OKUR, mezunlara hayatlarının geri kalanında Atatürk’ün temel ilkelerine sürekli bağlı kalmayı öğütleyerek tüm mezunlara sonsuz başarılar diledi. Rektör Yard. Prof. Dr. OKUR, mezunların gelişmesindeki katkıları sebebiyle ailelerine ve Denizcilik Fakültesi’nin mensuplarına teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Ardından dereceye giren öğrencilere belge ve armağanlarının verilmesine geçildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Birincisi Deniz İşletmecisi Ezgi MANSUROĞLU, ikincisi Deniz İşletmecisi Cemre ANGIN, üçüncüsü Deniz İşletmecisi Alperen ÇIKIKCI oldu. Fakültede dereceye giren ilk üç öğrenciye Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe OKUR ve Prof. Dr. Hale ÖREN tarafından plaket ve armağanlarının verilmesinin ardından bölümlerde ilk üç dereceye giren öğrencilere Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Arkas Denizcilik, Ekol Lojistik, MEDLOG Denizcilik, GEMİMO, DEFMED (DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği), GİSBİR, Deniz Nakliyecileri Derneği, Türk Loydu Vakfı, Omikron Denizcilik, Beşiktaş Denizcilik, İNCE Denizcilik ve Mare Denizcilik temsilcileri armağanlarını verdiler.

2016-2017 döneminde bölümlerden ilk üç derece ile mezun olan öğrenciler aşağıdaki gibi sıralandı:

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü

Bölüm Birincisi Deniz İşletmecisi Ezgi MANSUROĞLU

Bölüm İkincisi Deniz İşletmecisi Cemre ANGIN

Bölüm Üçüncüsü Deniz İşletmecisi Alperen ÇIKIKCI

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü

Bölüm Birincisi Mühendis İskender KOÇ

Bölüm İkincisi Mühendis Kadir Çağlar GÖÇEN

Bölüm Üçüncüsü Mühendis Fidan YETİŞSİN

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü

Bölüm Birincisi Mühendis Mustafa YALOVA

Bölüm İkincisi Mühendis Ahmet Oğuzhan KAYNAROĞLU

Bölüm Üçüncüleri Mühendis Ramazan YAĞLI

Törende, Fakülte’de 20 yıl hizmet süresini tamamlayan Doç. Dr. Yusuf ZORBA ile 10 yıl hizmet sürelerini tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Burak KÖSEOĞLU, Öğr. Gör. Güven ŞENGÖNÜL ve Mühendis Bora KAYACAN’a plaketleri verildi. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Bayrak Devir Teslim Töreni ve yemin töreni gerçekleştirildi ve  öğrencilerin mezuniyet belgeleri dağıtıldı.

Bölüm birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmaları ile devam eden Mezuniyet Töreni programı öğrencilerin keplerini atmaları ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim