GEMİSEM "TÜRK ANTARKTİK SEFERİ 1 (TAE-I)" SEMİNERİ DÜZENLENİYOR

"Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü" kurulması amacıyla gerçekleştirilen, Türk Bilim İnsanlarının Antarktika Seferi ve Gözlemlerinin anlatılacağı seminer konu başlıkları ve içeriği aşağıda yer almaktadır.

Anlatılacak Konu Başlıkları

İTÜ PolReC tanıtımı: Türkiye’nin kutup çalışmaları yapan ilk ve tek araştırma merkezi olan İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırma Uyg-Ar merkezinin yaptığı çalışmalar anlatılacaktır.

İTÜ PolSTeam tanıtımı: İTÜ PolReC bünyesinde 2015 yılında kurulmuş üniversite öğrencilerinden oluşan kutup araştırmaları öğrenci takımı ve ülke çapında yaptığı çalışmalar anlatılacaktır.

TAE – I Tanıtımı: Ulusal Antarktik Bilim Seferi –I  Cumhurbaşkanlığı himayesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde İTÜ PolReC koordinasyonunda İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Hitit Üniversitesi ve  Gazi Üniversitesinden öğretim elemanlarından oluşan 9 kişilik ekiple gerçekleştirilmiştir.Antarktika kıtasında yaklaşık 83 adet bilim üssü bulunmakta ve Türkiye’nin ilk bilim üssünün kurulması amacıyla ön fizibilite çalışmaları yapan ekip kıtada 2300 deniz mili mesafe katetmiş, 17 topografik kara ölçümü ile 38 alanda gözlemler yapmıştır.

Bu konuda yeraltı ve yerüstü kaynaklarının tamamı, bilimsel amaç dışında kullanımı, son atcm toplantısında süresiz olarak yasaklanmıştır.

Sunum İçeriği

İTÜ DF Gemi Makineleri son sınıf öğrencisi, PolSTeam Takım Lideri Deniz VURAL, İTÜ PolReC ve PolSTeam’i anlatan bir sunum gerçekleştirecektir. Kutuplar hakkında farkındalık yaratmak adına ilkokuldan üniversite düzeyine kadar tüm öğrenci gruplarına çeşitli okullarda sunumlar, etkinlikler ve sergiler yapmaktadır.

TAE – I  ekip üyesi ve  İTÜ PolReC araştırmacılarından Sinan YİRMİBEŞOĞLU denizcilik meteorolojisi, lojistik, emniyet ve kıtadaki koşullar hakkında video gösterimi ve sunum yapacaktır.

Semineri Veren:
Yrd. Doç. Dr. Burak Karacık 
(İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Bölümü)
Sinan Yirmibeşoğlu 
(Deniz Ulaştırma İşletme Müh. İTÜ Denizcilik Fakültesi)
Deniz Vural 
(Gemi Mak. İşl. Müh. Son Sınıf Öğrencisi)
Yer : Gemi Mühendisleri Odası Merkez Bina
Postane Mah. Gölboyu Nil Sokak
No: 10 Tuzla-İSTANBUL 34940
Tarih: 16.05.2017 Salı
Saat: 18.30 - 20.30

Not: 12.05.2017 tarihine kadar katılım bilgisi rica edilir. ( [email protected] )

Editör: TE Bilişim