Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümü tarafından düzenlenen I. Kariyer Günleri etkinliği 10. günü gerçekleşti.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümü tarafından düzenlenen I. Kariyer Günleri etkinliği 10. günü konukları Çebi Denizcilik’ten Murat Akgöz ve Omsan Denizcilik’ten Kevser Kumsar ile Dilara Polat oldu.

Sabah oturumu Çebi Denizcilik’ten Murat Akgöz oldu. Pek çok farklı dalda hizmet veren Kaptan Group’un ve sektörün önde gelen kuru yük filolarından birine sahip Kaptan Group’un denizcilik kolu olan Çebi Denizcilik’in tanıtımını içeren sunumun ardından öğrenciler ile samimi bir sohbet gerçekleştirildi. Sohbette öğrencilere, firmaların stajyerlerden beklentileri, deniz hayatının hem zorlukları hem de güzel yanları, bir zabitin sahip olması gereken nitelikler ve daha bir çok konuda değerli tavsiyelerde bulunan  Murat Akgöz, uzun yıllara dayanan denizcilik tecrübesiyle öğrencilerin ufkunu genişletti. Daha sonrasında öğrencilerin soruları yanıtlandı ve sabah oturumu sona erdi.

Akşam oturumunun konukları Omsan Denizcilik temsilcileri Kevser Kumsar ve Dilara Polat oldu. Uzun yıllardır lojistik alanında Türkiye’de öncü firma olan Omsan Lojistik’in denizcilik kolu Omsan Denizcilik’in tanıtımını içeren sunumun ardından Kevser Kumsar öğrencilere sektör ile ilgili pek çok değerli bilgi verdi. Bir personel müdürü olarak kendi bakış açısını öğrencilere aktaran Sn. Kevser Kumsar, öğrencilere bir stajyer ve zabit olarak sahip olmaları gereken niteliklerden bahsettikten sonra öğrenciler ile soru cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirildi. Akşam oturumunun sonuna doğru Çebi Denizcilik temsilcisi Murat Akgöz ve Omsan Denizcilik temsilcisi Kevser Kumsar firmalarının filolarındaki bir kaç gemiye telefon ile canlı bağlantı kurarak öğrencilerin bizzat gemideki Kaptanlar ile görüşmelerini sağladılar.

Çebi Denizcilik ve Omsan Denizcilik bünyesinde çalışan süvari kaptanlar staja çıkacak öğrencilere çok değerli tavsiyelerde bulundular ve öğrencilerin sorularına yanıt verdiler. Gemi kaptanları ile olan görüşmelerden sonra X. Gün sona erdi.

Editör: TE Bilişim