EGE’DEN MARMARA’YA YENİ UFUKLAR

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü öğrencileri, “Bugün Ege’den Marmara’ya Yeni Ufuklar, Gelecekte Türkiye’den Dünya’ya” sloganıyla Türkiye turuna çıktı.

İzmir’den başlayıp Marmara’ya uzanan 1635 kilometrelik gezide, Türkiye’nin önde gelen lojistik merkez ve limanları ziyaret edildi. Altun Lojistik firmasının katkılarıyla düzenlenen geziye, 3 araştırma görevlisi ve 43 öğrenci katıldı.

Gezi boyunca öğrenciler hem teorik bilgilerini pekiştirdiler, hem de lojistik merkez ve limanları yerinde görme fırsatı buldular. DEÜ Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün öğrencilerinin “Ege’den Marmara’ya Yeni Ufuklar Projesi” kapsamında yaptıkları gezi, 23 Mart’ta Manisa Organize Sanayi Lojistik Hizmetleri A.Ş. ve Bandırma Çelebi Limanı ziyareti ile başladı.

24 Mart’ta Asya Port Liman A.Ş,. 25 Mart’ta Yılport Gebze Terminali ve Borusan Limanı ziyareti ile gezi son buldu. Ziyaretlerde Manisa Organize Sanayi Lojistik Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Arda Erman, Bandırma Çelebi Liman Müdürü Mehmet Akif Ersoy , Satış Pazarlama Yönetmeni Sayın Mehmet Ali Özkan ve Liman Operasyon Şefi Sayın Hasan Tümer, Asya Port Liman A.Ş. İdari İşler Müdürü İbrahim Öcel ve Operasyon Müdürü Besim Dönmez, Yılport Gebze Terminali İnsan Kaynakları İş Ortağı Elif Aksüt Elgin ve Gemlik Borusan Liman Operasyon Müdürü Kazım Keskin ile bir araya gelindi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü, Projeyi geleneksel hale getirerek daha çok öğrenciye ulaşmayı, alan çalışmalarını teorik bilgiler ile entegre hale getirmeyi ve gelişen liman ve lojistik sektörlerin içinde daha fazla bulunurak sektörü yakından takip edebilmeyi amaçlıyor.

“Bugün Ege’den Marmara’ya Yeni Ufuklar, Gelecekte Türkiye’den Dünya’ya “ sloganıyla dolu dolu 3 gün için yola çıkan Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü öğrencileri, ALTUN LOJİSTİK A.Ş.’nin değerli katkılarıyla öğrencilerin iş yaşamına hazırlığında etkin rol oynayan, alan çalışmalarını içeren ve teorik bilgilerin pratikte görülmesini sağlayan 1635 kilometrelik teknik geziye imzalarını attılar .

Ege’den Marmara’ya Yeni Ufuklar Projesi ile Türkiye’nin önde gelen lojistik merkez ve limanlarına yapılan teknik gezi, öğrencilere meslekleri ile yakından ilişkili olan alanlarda kendilerini bulabilme imkanı sunarken, sektörün gelişimini daha yakından takip etmelerini, sektörün ileri gelen isimleri ile tanışma fırsatı yakalamalarını, sektöre bakış açılarının gelişmesini, işin mutfağında öğrenilmesini hedeflemişti.43 Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü üyesi ve 3 Denizcilik Fakültesi Araştırma Görevlisinin katılımı ile proje, verimli , başarılı ve beklenen hedefler doğrultusunda sonuçlandı.

Ege’den Marmara’ya Yeni Ufuklar Projesi 23 Mart 2016 tarihinde Manisa Organize Sanayi (MOS) Lojistik Hizmetleri A.Ş. ve Bandırma Çelebi Limanı ile başlayan gezi, 24 Mart 2016 Asya Port Liman A.Ş ziyareti ile devam ederek 25 Mart 2016 Yılport Gebze Terminali ve Borusan Limanı’nı ziyaret eden Denizcilik Kulübü tüm liman ve lojistik merkezlerde teşekkür plaketi sunulması ile son buldu.

Manisa Organize Sanayi (MOS) Lojistik Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Arda Erman, ihracat fazlası veren Manisa Organize Sanayi Bölgesinde stratejik olarak önemli bir bölgede konumlanmış olduklarına değinirken demiryolu ağının varlığı, Manisa Gümrük Müdürlüğü’nün Manisa Organize Sanayi’nin içerisinde yer almasıyla sanayicilere sağlanan kolaylıklardan, maliyetlerin aza indirgenmesi ve zaman kazanımı gibi avantajlardan bahsetti.İlk ziyaret öğrencilerin soruları ve Arda Erman’ın cevapları ile şekillendi.

Denizcilik Kulübü ikinci durak olan Bandırma Çelebi Limanı’na doğru yola çıktı. Bandırma Çelebi Limanı, Liman Müdürü Sayın Mehmet Akif Ersoy’un öğrenciler ile tanışması ve sorularını cevaplaması ardından sunuma geçildi. Sunum sonrası liman sahasını Liman Operasyon Şefi Hasan Tümer ve Satış Pazarlama Yönetmeni Sayın Mehmet Ali Özkan ile birlikte dolaşan Denizcilik Kulübü öğrencileri Marmara Denizi’nin güneyinde önemli bir konuma sahip olan Bandırma Çelebi Limanı’nın stratejik konumu , hedefleri , hizmetlerini birincil ağızdan dinleyerek görme fırsatı buldu. Ardından Çanakkale’ye giden Denizcilik Kulübü, birlikte güzel vakit geçirerek günü , bir sonraki günde kendilerini bekleyen farklı şehir farklı liman için dinlenmek üzere Çanakkale Merkez Öğretmen Evi’nde sonlandırdılar. 24 Mart 2016 tarihinde , Tekirdağ’da Temmuz 2015 tarihinde hizmete giren Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı Asya Port Liman A.Ş.’yi ziyaret eden Denizcilik Kulübü öğrencileri , İdari İşler Müdürü İbrahim Öcel Operasyon Müdürü Besim Dönmez ve çalışma arkadaşları ile liman hakkında ayrıntılı bilgiler içeren sunum ardından operasyon sahasını , araçlarını , liman hizmetlerini görsel olarak tanıtarak başarılı bir biçimde sonlandı.

Üçüncü gün YılportGebze Terminali için hazırlanan öğrenciler geceyi İstanbul Adile Sultan Kasrı Öğretmen Evinde geçirdi 25 Mart 2016 , teknik gezinin son günü , Denizcilik Kulübü Gebze’de konteyner, genel yük ve sıvı yük hizmetleri veren ve 2005’te Yıldırım Grup A.Ş. tarafından kurulan Yılport Gebze Terminali’ni ziyaret ettiler . İnsan Kaynakları İş Ortağı Elif Aksüt Elgin ve her departmandan ekip arkadaşlarının destekleriyle birlikte sunumları ardından sahayı yakından görme fırsatı buldu. Yılport sonrası Bursa yollarına düşen Denizcilik Kulübü son durakları olan Gemlik Borusan Limanı’na varış yaptı.Liman Operasyon Müdürü Sayın Kazım Keskin ve ekip arkadaşları ile alan çalışması yaparak günü sonlandırdılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü “Ege’den Marmara’ya Yeni Ufuklar” projesini geleneksel hale getirerek hem daha çok öğrenciye ulaşarak alan çalışmalarını teorik bilgiler ile entegre hale getirmeyi hem de gelişen liman , lojistik sektörlerinin içinde daha fazla bulunurak , sektörü yakından takip edebilmesini amaçlamaktadır.
Editör: TE Bilişim