Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2017 Bahar Kariyer Günleri’nin İkinci Günü APM Terminalleri  Liman İşl. A.Ş, Asyaport Liman A.Ş, Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakl. Tic. A.Ş ve DP World Yarımca Liman İşl. A.Ş ile Üçüncü Günü ise MSC Gemi Acenteliği A.Ş, Hamburg Süd Gemicilik Acenteliği ve Nakliyat Ltd. Şti, BELSTAR Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş ve Hapag Lloyd Denizaşırı Nakliyat A.Ş’nin Katılımı ile Devam Ediyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün Düzenlediği 2017 Bahar Kariyer Günlerinin ikinci ve üçüncü oturumu Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği 2017 Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci ve üçüncü oturumu 11 Nisan Salı ve 12 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi.

11.04.2017 Salı günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze ARABELEN’in yaptığı oturuma;   APM Terminalleri  Liman İşl. A.Ş. Eğitim Müdürü Ersin ALTUN, İş Geliştirme ve Ticari Koordinasyon Müdürü Fatih GİDER, Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakl. Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Koordinatörü Seda AKMAN ve Genel Müdür Yardımcısı Özer ARICA, DP World Yarımca Liman İşl. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Mert GÜZELBAĞ, İletişim Müdürü Erkan YILDIZ, Eğitim ve İşe Alım Yöneticisi Ekin Yaşar YAVUZ katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Gamze ARABELEN oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü ilk olarak APM Terminalleri Eğitim Müdürü Ersin ALTUN’a bıraktı. APM Terminalleri  Liman İşl. A.Ş. Eğitim Müdürü Ersin ALTUN sunumunda, öğrencilerin gelecek ile ilgili planlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olacak sorular yönelterek, iş yaşamında mutluluğa vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Öncelikle kişinin kendisini tanıması ve kişinin nerde, nasıl mutlu olacağının farkına varması gerektiğine değindi.

İş Geliştirme ve Ticari Koordinasyon Müdürü Fatih GİDER, konuşmasına işletmesinin tanıtımını yaparak başladı ve öğrenciler için hayatta kaybetmemeleri gereken en önemli şeyin tutku ve heyecan olduğunu ve bu duyguları sürdürebildikleri sürece her zaman ileri gidebileceklerini vurguladı.

NEMPORT Genel Müdür Yardımcısı Özer ARICA, limancılık sektöründe her gün yeni bir şeyler öğrenildiğini ve bu işin eğitimini alan kişilere ihtiyaç olduğunu vurguladı. İşletmesinin tanıtımı sonrası yeni başlayacakları staj programının müjdesini vererek öğrencileri staj yapmaya teşvik etti.

DP World İletişim Müdürü Erkan Yıldız, öğrencilerin kariyer seçimlerine önem vermesi gerektiğini ve özellikle küresel şirketler için birinci önceliklerinin İngilizce lisanını geliştirmek olduğunu önemle vurguladı. DP World hakkında bilgi verdikten sonra sözü İnsan Kaynakları Müdürü Mert GÜZELBAĞ’a bıraktı. Güzelbağ ise öğrencilerin staj ve işe alım süreçlerine açıklama getirdi ve limancılık sektöründe kendini ve hedefini bilen çalışanın iyi yerlere geleceğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

12.04.2017 Çarşamba günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaptan Burak KÖSEOĞLU’nun yaptığı oturuma; MSC Gemi Acenteliği A.Ş Yönetim Organizasyon ve Eğitim Yöneticisi Güzin BİLYAY ve Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunu İbrahim TOSUNOĞLU; Hamburg Süd Gemicilik Acenteliği ve Nakliyat Ltd. Şti. Şube Müdürü İskender DOĞUSOY ve Satış Temsilcisi DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunu Yücel ÖĞÜNÜK; BELSTAR Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş. (ZIM Line)  Satış Müdürü Berk AVCIOĞLU ve Hapag Lloyd Denizaşırı Nakliyat A.Ş Satış Uzmanı Ömer Lütfi KARSLIOĞLU katıldı.

Başlangıçta MSC’nin tanıtımını yapan Güzin BİLYAY, konuşmasında MSC kapsamında işe alım sürecini ve staj imkânlarını açıkladı. MSC Türkiye’nin tanıtımında ise giderek büyüyen işletmeleri için yeni mezunları işe almayı tercih ettiklerini belirtti. Fikir paylaşımının önemine vurgu yaptı ve MSC içindeki çalışma hayatından, takım ruhundan örnekler vererek sözü İbrahim Tosunoğlu’na bıraktı. TOSUNOĞLU, kendi kariyer sürecinden bahsederek, mezun olduğu okulun değerini ve önemini vurguladı.

İskender DOĞUSOY, Türkiye ve dünya denizcilik ve lojistik sektöründen istatistikler ve geçmişten bu güne kısa bilgiler paylaştı. Lojistik sektöründeki ihtiyaçtan doğan akılcı çözümlerin halen daha uygulandığını vurguladı. Hamburg Süd hakkında verilen bilgilerden sonra, sözü alan ÖĞÜNÜK ise staj döneminden bu güne kendi kariyer sürecinden kısaca bahsetti ve öğrencilere okudukları bölümün iş hayatlarına yapacağı etkiyi açıkladı.

Berk AVCIOĞLU, konuşmasında kısaca ZIM hattının acenteliğine ilişkin bilgiler verdi. Öğrencilerin soru sormaktan kaçınmamaları, sürekli öğrenmeye açık olmaları gerektiğini söyledi. İnsan ilişkilerinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak gün içinde “günaydın, merhaba” demekten çekinmemek gerektiğini belirtti. Öğrencilerin sektörden beklentilerini yüksek tutmadan önce, daha ilk sınıflarda iş hayatına girmeleri gerektiğini ve denizcilik sektörünün, eğitim ve deneyim sahibi çalışanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

Ömer Lütfi KARSLIOĞLU, kendi kariyer hayatından kısa açıklamalar yaparak, deneyimlerini paylaştı. Hapag Lloyd işletmesinin kısa tanıtımı sonrası öğrencilerin stajlarından başlayarak, ömürlerinde tüm işlerini severek yapmalarının hem işlerini kolaylaştıracağını hem de daha çok deneyim katacağını vurguladı. Zorunlu olan stajlar ile kalmayıp, daha çok işletme ile daha çok sektör yetkilisi ile karşılaşmaları gerektiğini vurguladı.

Her iki oturumun da sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri teşekkür belgelerini oturum başkanı ve işletme yetkililerine sundular.

Editör: TE Bilişim