DENİZCİLİK LİSESİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ALMANYA’DA

Avrupa Birliği Bakanlığının, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ile Erasmus Programı Kapsamında 2016-1-TR01-KA102-028262 numaralı ‘’Yeni Nesil Gemilerin Simülatörleri ile BRM ve ERM Stajı’’ adlı projesine,Proje ortaklarından biri olan  Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Almanya’ da (Cuxhaven şehrinin DE9-Niedersachsen bölgesindeki Staatliche Seefahrtschule okulunda) düzenlenen yurt dışı hareketliliği programı kapsamında, iki hafta süreyle staj yapıp eğitim aldılar.

Bu hareketliliğe Okul Müdür Yardımcısı Orhan BATBAY, Denizcilik Alanı öğretmenleri Fatih IŞILDAK, Çağatay TOPCU ile öğrencilerimiz Abdulkadir SERTEL , Emre SAN, Ilgın ÖZGÜL, Furkan Mert TOPAL ve Öykü OĞUZTÜRK katıldılar.

Bir başka ülkede aldıkları eğitimi mukayese etme imkanı bulan öğrencilerimiz ayrıca günümüz teknolojisine sahip simülatörleri kullanma becerilerine sahip olmuşlardır. Eğitim dilinin Almanca ve İngilizce olduğu bir ortamda yabancı dil önemini ve gereksinimini bir daha kavramışlardır. Kuzey Denizi’nin kenarına kurulmuş olan okulun coğrafik konumu ve denizcilik kültürü üzerine gözlemlerde bulunularak,  girişimcilik,  ekip çalışması,  sosyal uyumluluk becerilerinin öneminin farkına varmışlardır. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimin sonucunda sertifika alınmış aynı zamanda Europass belgelerine sahip olmuşlardır. Daha meslek hayatlarının başında özgeçmişlerinde iki önemli belgeye ve uluslararası bir deneyime sahip olmuşlardır.

Editör: TE Bilişim