Sağlık Bilimleri Üniversitesi SHMYO Denizci Sağlığı 2. sınıf öğrencileri 04.03.2019 tarihinde 1955 yılında Caddebostan/İstanbul'da Kaptan Cousteau,   Dalgıç Dumas ve Alman denizci Hans’tan  etkilenilerek kurulmuş olan TBK(Türk Balıkadamlar Kulubü)'ne uygulamalı Temel Deniz Eğitimi dersi kapsamında öğrencilerin denizle ilgili bilgi ve görgülerini artırmak için teknik ve uygulamalı eğitim için başlarında  Kaptan Ramazan AÇIKGÖZ ile intikal edilmiştir.

TBK'da öğrencileri Sn Başkan Gündoğdu SARUHANOĞLU ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler MYO Sualtı Teknolojisi öğr. Gör.karşılamışlardır. Öğrencilere denizde canlı kalabilme ve dalış elbiseleri ile ilgili bilgiler yanında eğitim havuzunda dalışların ve eğitimler hakkında bilgiler verilmiştir.

Bunun yanında tesislerde bulunan alçak basınç kompressörleri ile başlıkla satıhtan besleme dalış sistemleri ve denizde haberleşme sistemleri kapsamında eğitimler verilmiştir.

Ayrıca yüksek basınç hava tüplerinin doldurulduğu yüksek basınç kompresörleri ve basınç tüpleri hakkında detaylı bilgiler uygulamalı olarak verilmiştir. Yüksek basınç oksijen tüpleri denizde yangınlarda da SCBA olarak kullanıldığı düşünüldüğünde denizde yangın emniyeti noktasında da öğrencilerimiz bilgi sahibi olmuşlardır.

Tesiste ayrıca uygulama eğitimlerini yapan  İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sualtı Teknolojisi Programı uygulamalı eğitimlerini yapan Sualtı Teknolojisi Programı Öğrenci ve hocalarıyla karşılıklı bilgi paylaşımında bulunulmuş ve bu kapsamda hiperbarik konularında detaylı fikir alış verişinde bulunulmuştur. Sağlık temalı üniversite olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi SHMYO Denizci Sağlığı bölümü olarak tesiste bulunan ilgililere ve diğer öğrencilere fayda sağlayacağı düşünülerek bir CPR uygulaması gösterilerek ve özellikle de denizci ve denizde sağlık konusunda uygulamalı bir sunum yapılmıştır. 

Editör: TE Bilişim