Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki yat limanında düzenlenen tatbikata katılan 79 personel, senaryo gereği, çatışan iki gemide yaralananları botlarla karaya çıkardı. 

Burhaniye Yat Limanı'nda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İtfaiye ekipleri tarafından denizden yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta görev alan 79 personel, denizde çatışan iki gemide yaralananları botlarla karaya çıkardı. 

Tatbikatın üç aşamalı olduğunu anlatan UMKE Birim Sorumlusu Recep Ceylan, "Deniz taşıtlarının çarpışması sonucunda yaralananlara müdahale tatbikatını yapıyoruz. Tatbikatımıza, UMKE'den 55, itfaiyeden 16, AFAD'dan 8 personel katılıyor. Tatbikata destek olan Balıkesir  Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'na teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız" dedi. 

İtfaiye Sorumlusu Ahmet Yalvaç ise, zodyak bot ve dalgıç ekipler ile denizde boğulma vakaları ve can kurtarma vakalarına müdahale edip arazilerde arama kurtarma faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti. Yalvaç, bununla ilgili her türlü eğitimlerin devam edeceğini birimlerle olan istişarelerin süreceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim