Bartın'da üniversite öğrencileri tekne imal etti

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı öğrencileri 11 metre uzunluğunda tekne imal etti.

Bartın Üniversitesi'nin Kurucaşile Yerleşkesi'nde, 11 metre boyunda ve 3 buçuk metre genişliğinde inşa edilen teknenin açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bölgesel odaklı çalışmaları önemsediklerini söyledi.

Üniversitenin, başta kent olmak üzere bölgenin dinamiklerini gözeterek önemli çalışmalar yaptığını belirten Uzun, "Üniversitemizde, bir yandan bilimsel çalışmalar yapılırken, diğer yandan geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktayız." dedi.

Kurucaşile ilçesinin Osmanlı Devleti döneminden bu yana ahşap tekne yapımı konusunda önemli bir merkez konumunda olduğunun altını çizen Uzun, şöyle devam etti:

"Kurucaşile Yerleşkemiz'de de şehrin yapısına uygun programlarımız bulunmaktadır. Gemi İnşaatı, Yat İşletme ve Yönetimi, Deniz ve Liman İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programları var. Yani tümüyle bölgenin potansiyeli dönük programlarımız var. Bu noktada bölümlerimizi her geçen gün altyapı, uygulama alanı noktasında ve bilimsel doğrultuda geliştiriyoruz. Bugün ki açılışımız ise üniversite-kamu-sanayi işbirliğini içeren önemli bir çalışma oldu. Bu tekne Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) projesiyle başladı ve bugünlere geldi. Sanayicilerden ve bu bölgedeki ustalarımızdan da destek aldığımız bir çalışma."

Hizmete alınan uygulama teknesinin öğrencilerin meslek yaşamlarına yönelik önemli deneyimler katacağını belirten Uzun, "Her şeyden önce öğrencilerimizin bizzat içinde olduğu bir çalışma. Bu tekne gemi inşaatı programı öğrencileri için önemli bir uygulama alanı oldu. Aynı zamanda onların yaptığı bu uygulama sonucunda da yat kaptanlığı programı öğrencileri için yeni bir uygulama alanı oluşmuş oldu." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Ahmet Kara da, uygulama gemisinin mesleki anlamda pratikte daha çok kazanım sağlayacağını belirterek, "Bölümümüzü okuyan öğrencilerin en büyük problemi eğitimleri teknede alamamaktı.Türkiye çapında bu bölümü okuyup uygulamalı eğitim alabilen çok az, bizde bu noktada kendimizi şanslı görüyoruz. Teknenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Törene, Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurucaşile İlçe Kaymakamı Yunus Emre Fırat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, daire müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim