Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü'nün 8-9-10 Mayıs tarihlerinde düzenlemiş olduğu 4. Kariyer Günleri, bu yıl da öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü'nün düzenlediği Kariyer Günleri'nin açılışına; Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, DTO Kocaeli Şubesi Başkanı Av. Vedat Doğusel, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammed Bamyacı,  Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Akademisyenleri ve sektör temsilcileri katılım gösterdi.

İlk oturum, Kocaeli Liman Başkanlığı’nı temsilen Başkan Yardımcısı Önder Eyigün’ün katılımıyla yapıldı. Kurum tanıtımı ve ardından soru cevap şeklinde ilerleyen oturumda öğrenciler Kocaeli Liman Başkanlığı’nın kapasitesi, işleyişi ve sektördeki yeri hakkında önemli bilgiler elde etti.

İkinci oturuma Dubai Port World Liman İşletmeleri İşe Alım ve Eğitim Yöneticisi Ekin Yaşar Yavuz katılım sağladı. DP World Yarımca ve sektörün istihdam konusunda ihtiyaç ve taleplerinden bahsedilen oturumun ardından 4. Kariyer Günleri’nin ilk günü tamamlanmış oldu.

İkinci günün ilk oturumunda Pasific Shipping Group Acente Müdürü Rasim Alponat ve Filo Müdürü Uğur Kılıç konuşmasını gerçekleştirdi. Sohbet ortamında geçen oturumda şirket politikaları kişisel kariyerlerinden bahseden sektör temsilcileri, öğrencilerin özellikle staj ve iş başvuru süreçleri ile ilgili de önemli bilgiler verdi.

İkinci oturumda ise Yat Kaptanı İlknur Asar konuşmasını gerçekleştirdi. Sektördeki sayılı Kadın Yat Kaptanlarından biri olan Asar, denizci bir kadın olmanın verdiği avantaj ve dezavantajlardan bahsetti. Kız öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği oturum soru cevap şeklinde devam etti.

Üçüncü günün ilk oturumunda Tülin Şendur sunumunu yaptı. Brokerlik mesleği hakkında bilgi verilen oturumda mesleğin incelikleri ve dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedildi.

Son günün ikinci oturumunda Sofi Yacht Temsilcisi Barış Semiz ve Alev Semiz konuşmalarını gerçekleştirdi. Kişisel kariyer ve şirketlerinden bahseden konuşmacılar öğrencilere bol bol tavsiyelerde bulundular. Dil öğrenmenin en önemli kriter olduğundan bahseden konuşmacılar, sosyal faaliyetlere de önem verilmesi gerektiğinden bahsetti.

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü’nün düzenlemiş olduğu 4. Kariyer Günleri’nde oturumlar arasında DTO Kocaeli Şubesi Sponsorluğunda Balık Ekmek ikramı yapıldı. Her oturumun sonunda değerli katılımcılara plaketleri takdim edildi. Ayrıca kadın konuşmacılara katılımlarından ötürü çiçek de hediye edildi. 

Sohbet havasında geçen ve üç gün süren 4. Kariyer Günleri sayesinde öğrenciler staj ve iş imkanları elde edip, sektörün değerli isimleriyle tanışma fırsatı yakaladı.

Editör: TE Bilişim