Ayvalık'ta Denizcilik Lisesi Öğrencilerinden Gazilere Anlamlı Jest

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yurt genelindeki mesleki teknik liselerince sürdürülen “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri, Ayvalıklı gazilere anlamlı bir jest yaptı.

Bu kapsamda, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Temsilciliği binasında bulunan şehit Mehmetçiklerin fotoğraflarının bulunduğu pano, denizci öğrenciler tarafından yenilendi.
Vakfın Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Kıranoğlu’nun nezaretinde; Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gemi Yapımı Atölyesi Şefi Nurdoğan Erboz’un öncülüğünde gerçekleşen anlamlı çalışmada 10 öğrenci yaklaşık bir saatlik süreçte şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu ahşap panoyu yeniledi.

Yapılan çalışmayla ilgili konuşan Okul Müdürü Hüseyin Aday, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin Ayvalık’ta tüm hızıyla sürdüğüne işaret etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Temsilciliği binasındaki panoyu da daha önce okulun öğrencileri tarafından yapıldığını hatırlatan Müdür Aday, “Proje kapsamında öğrencilerimiz geçtiğimiz hafta içerisinde de yine bir gazimizin evinde tadilatlar yapmıştı. Bu projeyle öğrencilerimiz hem teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor, hem de bu vesileyle sosyal anlamda da yardımlaşma ve dayanışmanın toplumsal farkındalığına sahip oluyorlar" dedi.

Editör: TE Bilişim